03 april 2007

Tis 3 april: Trött-i-benen-träning

Det är så skönt att vara trött i kroppen!

Ben

Körde lunchträning idag. När jag kom till gymmet klockan 11 var där jag och en till. Ibland är det riktigt tråkigt och oinspirerande att vara själv på gymmet, men idag var det rätt så skönt. Inget stök och ingen kö.

Började med benpress. Körde igång med ett lättare set och sedan två tunga (fick ett bra tips av en av er läsare om det faktiskt!). Efter seten körde jag skidåkarställning. Hade noll koll på klockan men försökte hålla den i tolv låååååånga andetag. Det brände rejält mot slutet kan jag säga - skönt!


Sedan var det dags för abductormaskinen som också har en tendens att ta väldigt bra. Jag brukar variera mina reps mellan att köra långa rörelser kombinerat med små rörelser (typ som situps och crunches). De små rörelserna tycker jag känns mest faktiskt...

Körde också lite kissande hundenövningar och situps. Just kissande hunden kanske inte är den coolaste grejen man kan göra på ett gym men so what. Jag är här för att träna, inte för att se snygg ut!


Spinning

Jag kände mig lite lagomt mör i benen till klockan tolv då det var dags för 55 minuter blå spinning. Jag har aldrig kört just detta lunchpass förut men redan efter fem minuter visste jag att den instruktör som satt framför mig var superbra. Connie hette han. En lagomt snygg och lagomt tuff grabb. Musiken var bra. Intervallerna bra och han hade en förmåga att få oss att ta ut oss till max. Svetten rann redan efter 10 minuter och så fortsatte det passet igenom. Hur härligt som helst!!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som att du har kört hårt idag =)
Själv gillar jag när gymmen är tomma och jag har mer frihet, kan välja att göra vad jag vill utan att vänta på maskinerna men nu var det ett tag sedan jag var och styrketränade. Ska bli skönt att komma igång igen =)
Vad är det för skillnad mellan långa och korta rörelser? Vad är det för bra att göra ett set lättare och två tunga?
Jag är bara nyfiken =)

Ha det bra

Puma sa...

Hej Therese, är du trött idag när du bloggade så mycket igår kväll? :-)

När det gäller just abductorn brukar jag köra korta rörelser (de passar nog inte så många andra styrkeövningar, ja förutom magen då). Om du tänker dig att du sitter på en abductor, och pressar benen utåt så brukar jag stanna när de är som mest utåt och där göra korta korta rörelser. Det bränner skitbra. Helst brukar jag varva 6 stora med t.ex. 6 små eller något ditåt. De 12 tillsammans blir således ett set. Förmodligen är det svårt att förstå vad jag menar, men man kan likna det vid situps. De vanliga situpsen är en ganska lång rörelse, jämfört med crunches där man gör små små rörelser. Förstår du vad jag menar?

Jag vill gärna bygga muskler, så då ska man ju - enligt skolboken - köra tyngre och färre reps. Men det är ju också viktigt att man värmer upp muskeln. Därför körde jag idag (enligt tips på bloggen som sagt) det första setet på en vikt som jag gjorde 15 reps på, och de två efterföljande seten gjorde jag på betydligt högre vikt (här grimaserade jag verkligen!!) som jag gjorde något färre reps på. (Förmodligen skulle jag klarat mer vikt för jag gjorde ändå 12 reps efter mycket stånkande). Många gör t.ex. 7 eller 10 reps...

Anonym sa...

Tack för svaret =)
Jag förstår vad du menar