07 april 2007

Nollad cola

Cola light och Pepsi Max. Nu finns det en till sockerfri version på marknaden.


Coca Cola Zero


Jag vet egentligen inte vad det är för skillnad på Cola light och Cola zero, annat än att den nya nollcolan är godare! Den är mer lik originalcolan i smaken. Jag körde ett inofficiellt blind test på grabben och han kände ingen skillnad på de två varianterna (tills jag visade honom att det inte var originalcola han drack. Då kände han helt plötsligt en massa skillnad. I wonder why...)


Kcalvärdet per deciliter på nollkolan är 0.3 (jämfört med 42 på originalet) så en massa ohälsosamma sötningsmedel innehåller nollan ändå, precis som alla andra lightprodukter. Så valet mellan socker/sötningsmedel står man inför precis som vanligt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Cola zero innehåller aspartam till skillnad mot lighten som innehåller sucralos... sen tror jag att jag hörde nåt om att zero innehåller mindre koffein också.

Håller med om att zeron smakar lite bättre, mindre sött... fast reklamen för den är skittöntig!

Anonym sa...

Ja precis, aspartam i den ena och sucralos i den andra. Dock besviken på Cola Zero, värsta plagiatet på Pepsi Max, Maximum taste no sugar och nu kommer cola med Real taste zero sugar. Ahhh lägg ner. Pepsi max är godast!!! ;)

Anonym sa...

Stod och höll i en flaska Zero idag, men valde till slut den vanliga Coca Colan.

Nu kanske jag vågar testa den ;)

Puma sa...

Aha, jag som trodde att det var aspartam i allt som ens var besläktat med "light". Tack för infon! :-)

Jag är också en Pepsifan men faktiskt, så tycker jag att Zeron smakade mer riktigt än Pepsi Max (som i sin tur slår Cola light med hästlängder). Men - smaken är som baken!

Anonym sa...

Har inte provat zero än, haha får kanske ta och göra de...

Anonym sa...

angående den nya coca-colan. i usa heter den zero för att den innehåller zero sugar och zero coffein. men här i sverige? vette tusan det står ju bara noll socker men det är kanske att smaken är mer lik orgilanet?

Anonym sa...

Skriver som föregående talare:
Coca cola light: sucralos
Coca cola zero: aspartam

Coca cola company insåg att sedan de bytte sötningsmedel i light:en sjönk försäljingssiffrorna rejält vilket i sin tur gynnade Pepsi något enormt. Jag bytte direkt till Pepsi max t.ex. Sucralos-light:en smakade ju som om man hällt i en massa suketter. Riktigt äckligt.

Nu när Zero:n kommit föredrar jag den lätt framför Light:en, men inte framför Pepsi Max.