02 april 2007

Mån 2 april: Morgonjogg så som den ska vara

Det finns vissa drömjoggscenarion. Det kan vara att jogga längs med en underbar sandstrand. Eller att jogga på en lugn och lummig skogsstig längs vattenbrynet. Imorse fick jag uppleva det sistnämnda.

Morgonjogg så som den ska vara

Jag har turen att ha växt upp nära skog och hav, men samtidigt bara 20 minuter från Stockholm. Nu när jag flyttat innanför tullarna är det riktigt skönt att ha kvar mina föräldrar utanför stan. Det är otroligt härligt att komma dit, och jag uppskattar den vackra naturen mer idag än någonsin förr.

Jag var ute hos mina föräldrar hela helgen. I lördags och söndags tog vi härliga promenader men imorse så räckte min träningsambition till en morgonjogg. Och det var underbart! Rundan kring Årstaviken på Söder, eller kring Riddarfjärden kan slå sig i väggen. Imorse var jag ute på en morgonjogg så som den ska vara. Jag sprang på mjuka stigar, under höga träd och längs tysta vägar. Vattnet glittrade inbjudande i solen (men det vara bara fyra kalla grader) och de mjuka klipporna försökte locka mig till att stanna upp och njuta av utsikten. Så fantastiskt! Det är en morgonjogg som jag kommer att bära med mig de dystra dagar då jag joggar bredvid tunnelbanevagnar, hyreshus och Seven Elevenbutiker!

Inga kommentarer: