14 maj 2007

ToppHälsa

Det damp ner en tidning idag...




ToppHälsa

ToppHälsa tillhör inte min favorittidning, men samtidigt så är alla tidningar som har med träning och hälsa "roliga". Dagens nummer är jämfört med det förra numret långt mycket bättre. Mer tips - och bättre recept!

Kanske är det bästa av allt att man inte behöver köpa tidningen för att ta del av redaktionellt innehåll. ToppHälsa satsar krut på sin site, och har som mål att bli Sveriges ledande livsstilssite. Det är bra att ha ambitioner...

"Renée Voltaires supernyttiga kalastårta"


Det bästa i tidningen finns på sidan 37. En smarrig bild. Ett smarrigt recept - och ett nyttigt recept dessutom påstås det. Det är en hallonmousse tårta med jordgubbar, och om ni lovar att testa receptet - så ska ni få det här (det verkar vara lite krångligt att göra... och innehålla lite udda ingredienser, men bilden ser lovande ut):



Tårtbotten:

2dl solrosfrön
1dl mandlar
3 torkade aprikoser, blötlagda i ca 4tim
1dl linfrön
1dl valnötter
1 nypa mald kardemumma
1vaniljstång
1msk honung, för den som gillar sött

Gör såhär:

Sila bort blötläggningsvattnet. Mal linfrön till mjöl i en elektrisk kaffekvarn. Lägg linfrömjöl, valnötter, solrosfrön, mandlar och aprikoser i en matberedare. Tillsätt kardemumma, hela vaniljstången i bitar (ja det funkar att lägga ner den hel!) och eventuell honung. Kör till en grynig massa. Tryck ut massan i en pajform. Torka i vanlig ugn under natten, på låg värme. Fyll med hallonmousse.

Hallonmousse:
2avocado
1dl osalta cashewnötter
2dl frysta hallon
1l jordgubbar till servering

Gör såhär:
Skala och kärna ur avokadorna. Mixa dem tillsammans med cashewnötter och frysta hallon till en härlig mousse. Fyll pajformen medm ousse och lägg på jordgubbar.

1 kommentar:

Anonym sa...

avokado i en tårta? hm, jag är lite skeptisk;) men jag har sett att de haft någon liknande förut när det handlade om organisk mat, och den såg rätt smarrig ut faktiskt...