18 september 2007

Lätt mat

Måndagen ägnades åt jobb och matshopping.

Lätt mat

Jag var fortfarande lite trött i benen igår. Jag får se till att köra långpass lite oftare så att jag inte blir trött så länge. Vänja benen liksom. (Men idag har jag med mig träningskläder. Det blir helt klart ett pass efter jobbet!)

Även om jag inte tränade igår så var jag duktig. Jag planerade veckans matsedel. Mycket tack vare de vuxenpoäng jag gått och skaffat mig genom att bli prenumerant på en mattidning. Ja hör och häpna! Fast det är ju inte Gourmet eller Allt om Mat eller något annan med komplicerade mattekniker. Nej jag prenumenrerar numera på alldagliga, ganska simpla men ändå fräscha Laga Lätt.

Igår blev det jordnötsnudlar:


Veckan består också av några rätter från Nina Ahlms Kostrådgivarens Kokobok, eller vad den nu heter. Men jag är lite besviken. Jag tycker nämligen att recepten i hennes mail är långt mycket roligare. För att inte tala om layouten i boken! Visst är den snygg, men det är väldigt jobbig för ögonen att läsa bokstäver som är väldigt stora. Och så är det snålt med bilder...

7 kommentarer:

Anonym sa...

så.. tidningen!? rekommenderar du den!? jag är ute efter recept som ska vara lätta, nyttiga och inte en massa komplicerade ingridienser! tror du den tidningen skulle passa då!?

Puma sa...

ja jag gillar den! men det funkar ju också bra att gå in på t.ex. arla.se och kolla recept där, eller nlife. :-)

Anonym sa...

Jag gillar att du är så ärlig i dina recensioner! Ibland får jag känsla av att vissa recensenter känner att de måste säga en massa positivt om en bok eftersom de kanske har en relation till ett förlag / kund eller dyl. Jordnötsnudlarna lät jättegott. Var det, det?

Puma sa...

ofelia:

ja. jag är benhård!! haha. nä, men skämt åsido så har jag nog ganska höga krav - allt från bemötande i affärer till tidningar till tja, restaurangbesök. det är på både gott och ont. bra - för att jag tycker att vi överlag betalar för långt mycket mer än det vi får. men dåligt för att jag aldrig är nöjd. haha. men som sagt - jag tycker att mailrecepten från nlife är VÄLDIGT inbjudande och spännande. men boken ger intryck av att vara tråkigare. synd. däremot tycker jag att leilas kokbok är toppenbra!! fast... den bjuder ju inte på så många "lätta" recept.

jordnötsnudlarna var goda ja. hade en väldigt autentisk smak mycket tack vare tamarindpasten och sesamoljan. sådär syrlig liksom. :-)

Anonym sa...

bilder är ett måste i mina kokböcker/tidningar. därför jag gilalr ELLE mat & vin bäst, jättevackre bilder :)

Puma sa...

carolina:
ja den är glassig!!!

Anonym sa...

...Jag med. Öppen för det mesta men har ockå ganska höga krav, men å andra sidan när jag är nöjd så kanske jag är lite "extra nöjd". Äh svårt att förkara...