12 oktober 2007

Anna Skipperinspiration

Jag äger inte en enda DVD-box. Men det finns en jag gärna skulle köpa. Om den fanns.

Inspiration för förändring

Jag har skrivit om Anna Skipper förut. Om hur jag tycker att hennes TV-show är inspirerande. Och jag vet, utifrån kommentarer och mail, att hon inte är någon "riktig" expert och att det hon säger inte alltid stöttas av forskning. Men det är inte det som är grejen.


Det jag fängslas av i programmet är att jag så lättvindigt "köper" själva resan. Hur personerna går från ohälsosamma fettbomber till nyttiga, vitala och framförallt lyckliga människor. Det är den förvandlingen som fängslar och inspirerar mig - och jag fascineras av hur smart programmet är gjort.

Men - jag fängslas inte nödvändigtvis av Skippers metod. Visst finns det vissa ingredienser jag gärna skulle infoga i mitt eget liv, som morgonpromenaderna och vissa recept till exempel. Men jag vill göra min egen resa på mitt eget sätt. Däremot är Du är vad du äter den perfekta inspirationen som gång på gång påminner mig om och visar att - det går.

Om det fanns en DVD-box med bara Anna Skipper skulle jag köpa den. Och sedan plocka ur de små guldkornen och applicera på mig själv. Tänk vilken inspirationsinjektion det skulle bli!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med angående inspiration! Det är något som man verkligen får när man kollar på det där programmet. Däremot tycker jag att hon är ganska taskig mot deltagarna ibland, som att dom inte redan har insett att dom inte är smala liksom?!

Anonym sa...

Jag kan hålla med dig om att det är inspirerande att se hur deltagarna (trots Anna Skippers idiotiska metoder) lyckas förändra sina matvanor och gå ner i vikt. Men Anna är ett perfekt skolexempel på hur man INTE gör när man choachar en människa. Hon trycker ner dem och får dem att känna sig som dåliga människor, hon frågar aldrig någonsin vad de själva skulle tänka sig att förändra osv.. Plus att det hon säger vissa gånger rent utav är felaktigt! Och så blir jag så arg över att hon får människor att tro att det krävs massa konstiga pulver och örter för att gå ner i vikt och vara hälsosam. Men jag måste erkänna att jag ändå inte kan låta bli att kolla på programet :)

Sporty Spice sa...

Jag fattar din poäng. Men själv blir jag allt annat än inspirerad av Anna Skipper. Brrrr ... ryser bara jag tänker på hennes överlägsna och nedlåtande stil. Och att hon som grädde på moset har fel i mångt och mycket gör ju inte saken bättre.

Anonym sa...

Instämmer med sporty spice till fullo.
Alltså: Skippa Skipper. Ha ha.

Anonym sa...

personligen har jag sv¨rt att se programmet för jag tål inte den där skipper! hon får ur sig så mycket bullshit i varje prgram så jag blir emst arg! och sen tror det är mycket bluff. häromveckan tex, efter 4 veckor alltså i halvtid hade typ hänt nada men efter de hela 8 veckorna hade karln tappat 30 kg! Hmmmmm!! och så har jag svårt för att de ska jubla över att se "bara" väger 120 kg för de har tappat 8... fast de har typ 40 kvar!!