27 mars 2008

Tor 27 mar: Body pump + spinning

= lite jobbigt.

Uthållighetsstyrketräning

Jag lyckades gå i tid från jobbet så att jag hann med pumppasset som började 17.30. Det var länge sedan jag körde pump. Säkert två år sedan. Men varenda rörelse var sig lik. Varför heter då passen "body pump 65" och liknande - är det bara musiken som skiljer?

Jag tyckte allt att pumpen var lite tråkig. Jag försökte få in Coola Karins pumpglädje men lyckades inte riktigt. Jag tror inte jag har något pumptålamod. Att stå och göra samma sak i tre minuter är inget för mig. Men visst kan det vara bra med ett pumppass nu och då. Och visst är jag lite trött i musklerna just nu!



Spinning

Man kan tro att det är Vätternrundan och inte Stockholm Marathon jag ska genomföra senare i vår. Medan löpningen lyser med sin frånvaro nöter rumpan flitigt spinningsadeln. Jag ska ta tag i löpningen igen, det har jag lovat mig själv. Definitivt till helgen. Då fasen...

Det var Terese som satt på instruktörssadeln ikväll. Jag och Nilla, som även pumpat passet innan, körde som tokar. Fast det känns mest som att det är Nilla som kör som en tok, hon har högst kadens på pedalerna. Och så är det hon som grymtar och skriker. Själv har jag hört att jag ser ganska oberörd ut trots att jag sitter på sadeln och nästan dör. För jag är nämligen inte alls oberörd. Inombords pirrar kroppen farligt nära mjölksyrenivån och flåset tänjer bröstkorgen rejält. På ett foto från målgången av St Eriksloppet för två år sedan ser jag väldigt otrött och stabil ut. Sanningen var den att jag just då inte kunde stå upp utan att må illa. Jag kunde inte gå utan att hålla i någon. Men på fotot märks inget av det...

Spinningsalen ikväll var halvfull och ganska tom på den där magiska känslan som finns på måndagsklasserna. Men jag gillar Tereses pass. Bra musik och bra upplägg. Avslutet på första etappen med sex minuter backe, varav tre minuter stående i snabbt tempo, tog ordentligt på krafterna.

Fast food

Jag kom hem lagom till Du är vad du äter. Ett hatobjekt för många men jag gillar det. Jag anammar inga av fröken Skippers metoder men de resultat deltagarna når inspirerar mig. I pauserna fixade jag lite snabbkäk: äggröra (bara ägg, inget annat), strimlat kalkonkött, avokado, keso och tomat. Snacka om att jag är proppmätt!

7 kommentarer:

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Ja gumman, det är musiken som ändras... nytt nummer=ny musik! Tack för idag!

Anonym sa...

Det blir tid för löpning när isen försvinner från marken och man kan springa utan risk för att slå ihjäl sig...

Anonym sa...

Håller med, gillar Anna Skippers program men är inget jag följer. Är kul o se folk ta tag i sitt liv och ändra sin dåliga vanor. ha en bra kväll=)

Sofy sa...

berätta berätta, jag missade ju såklart fastän jag brukar följa...

Susanna sa...

Åh nej, jag skrev just ett långt inlägg som inte publicerades. Skit!

Jag skrev i alla fall att du nog inte behöver ha så jättedåligt samvete för att sprungit lite lite på sista tiden. Konditionen har du ju, och vad jag förstår håller du ju på att lägga om din kost, så det kommer ju bli mycket lättare för dig att springa när kilona börjar trilla av dig :)

Var det förresten inte intressant hur Anna igår så att majsbröd har lågt GI? Det har vad jag förstått ett högre värde än vetemjöl... Men jag håller med, det är ett inspirerande program.

Mela sa...

Galet att tanten sa att de inte skulle äta sushi. För det var säkert SUSHIN, inte spriten, ölen, vinet, chipsen, eller godiset som gjorde att de var överviktiga... Ååååååhhhhhhh... snark!!! Hon borde förbjudas! Eller bytas ut åtminstone! För jag håller med om att programidén är bra, det är bara hon som är så hemsk.

Karin sa...

Kul att du gick på pump igen! Trist att du inte hittade pumpkänslan bara. Vi får gå ihop snart, så får vi peppa varandra =) kram