18 juli 2008

Fre 18 jul: Springa på slinga

Det är bra med terrängslingor på några kilometer. Då kan man springa hur långt - eller kort - man vill.

9 km på Galgberget

Terrängslingorna på Galgberget i Halmstad hör till mina favoritslingor. Ändå har jag bara sprungit 3-kilometraren. Den är som Lidingömilen i miniformat. Backarna finns där, men är inte lika långa.

Det blev 3 varv på 3-kilometraren i solsken och nästan klarblå himmel. Så såg det inte ut några timmar innan då himlen var konstant grådyster och jag trodde vi skulle få vänta ända till imorgon innan det skulle spricka upp. När vi kom till Galgberget hade solen torkat upp den värsta blötan och vi hade nöjet att springa omgärdad av söt doft av sommar och hallon.


Första varvet sprang jag och Grabben ihop. Sedan skildes vi åt för att springa i vår egen takt. Jag hade först tänkt att fartleka mig runt men valde sedan att försöka driva på så att jag hela tiden befann mig strax utanför min comfort zone. Eftersom jag sprang i terräng betydde det inte att jag skulle springa i jämn fart utan att jag istället hela tiden skulle ligga runt 8 på en jobbighetsskala mellan 1 och 10 (förutom i backarna då jag låg högre).


Grabben coachar i en kort men brant backe.
(Tyvärr måste du vrida 90 grader på datorn för
Pucko-Puma fattar inte hur man redigerar sådant...)

Imorgon är det ett motionslopp i Laholm. Om det passar i tid och planering kanske jag skulle ge mig på det...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Och du bara vidarutvecklar din blogg hela tiden, grymt! Kul med videoinlägg även om kvaliten kanske inte var den bästa :P. På filmen, din löpteknik såg bra ut ;)

Puma sa...

ja, man måste ju hänga med i konkurrensen. tyvärr bjuder inte telefonen på den bästa videotekniken, och jag fattar heller inte hur man redigerar filmen så att den hamnar på rätt håll, men va fasen - jag försöker ju i alla fall. kanske lika bra att det är lika pixligt... då hade kanske inte tekniken sett lika "bra" ut. tyvärr syns det inte heller att det är en väldigt brant backe. men det gör det aldrig på bilder. :-(

Johanna sa...

Ja! Spring motionsloppet i Mellbystrand så kommer jag och hejar! Det är ju för 17 i mina hemtrakter!

Nannis sa...

Och det var alltså jag Nannis som tyckte att du skulle springa motionslopp imorgon... :)

Nannis sa...

Om JAG ska springa?? :) Hade iofs inte tänkt det, otränad som jag är, men låt mig fundera ett tag... 6 km i så fall, jag antar att du springer det dubbla. ;)

Nannis sa...

Ok - vi kör!! Förresten, känner "Grabben" en kille som heter Pierre som också sysslar med fyrverkerier? Från Åled tror jag. Min sambo jobbar nämligen tillsammans med honom och han trodde att din grabb kanske känner honom...

Puma sa...

Nannis:
Ja grabben känner i allra högsta grad Pirre!! De är kompisar sedan plugget. Pirre jobbar för Grabben när de gäller fyrverkerier. Till exempel nu i Trollhättan på söndag under Fallens Dagar så har de jobbat ihop i flera år, och förmodligen nyårsfyrverkerierna i Halmstad också... Världen är liten!

Däremot har det trasslat till sig vad gäller Laholmsloppet. Vi måste på födelsefika på eftermiddagen så det blir lite tight med tid. Annars hade 6-kilometraren suttit fint!!! :-(

Nannis sa...

Ingen fara, jag kanske åker dit och kikar ändå!