19 juli 2008

Träning med Hanna Marcolin

Det känns ofta som att det är de gamla vanliga fitnessprofilerna som tragglar runt med sina tips och trix i media. Men så kör DN med Hanna Marcolin och det känns som en frisk fläkt - även om konceptet är gammalt och uttjatat: hur man tränar hemma på semestern. Att läsa en sådan artikel känns lika banbrytande som att läsa kom igång-artiklar efter nyår. Artikeln får plus för lite roliga bilder i äkta stugmiljö (även om pilatesbollar inte hör till inredningen i en typisk svensk sommarstuga). Och så har hon ganska vettiga svar i en chatt där moderatorn verkar ha valt ut ganska intressanta frågor - även om de gamla vanliga "va, går det inte att punktförbränna?" eller "är det bäst att träna innan frukost?" alltid dyker upp.

Bilden är snodd från DN:s Cilla Eklundh.

(Nästa vecka kan man läsa artikeln "Så tränar du i skogen". Låter intressant! Men det brukar rubriker alltid göra...)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hm, ofta låter rubrikerna bra mycket mer spännande än själva innehålet.. Men slukar allt om träning ändå! :)

Hanna Marcolin sa...

Hej!

Tack för att du tyckte reportaget var en frisk fläkt :)

När man blir anlitad att medverka i ett reportage, så är oftast idén till reportaget redan satt. Fotografen är redan vald och ramarna finns där. Denna gången skulle det vara ett reportage som hörde sommaren till, alltså träning som kunde utföras utanför gymmens väggar...med eller utan inköp av tillbehör ;)
Det skulle vara enkelt, det skulle vara avsnitt som handlade om stugan, havet och båten. Det var liksom redan bestämt. Vilket iofs var lite kul, för då fick jag improvisera med åror och fyllda petflaskor. (Fotografen och jag kämpade minsann, och jag tror att jag sprang 25 gånger uppför en brant för att fotas... sedan tog vi en annan bild ändå). Det var många skratt hur som helst :)

Självklart är det kul att bli tillfrågad som personlig tränare och vi hade riktigt roligt de där dagarna då reportaget skapades.

En annan aspekt är målgruppen, alltså de som läser DN... vilka är de och hur tränar de generellt? (i genomsnitt!)
Beslutet var redan taget innan jag kom in i bilden, vi skulle köra grundläggande övningar som ändå funkar bra och enkelt i praktiken.

När det gäller bloggen så önskar jag att det hade varit en "bloggomgång" efter varje reportage...och på så sätt hade det säkert kommit fler roliga (både frågor och) svar.
Det var mycket uppskattat och i den bästa av världar hade jag velat svara med mycket, mycket längre förklaringar. Kanske utan den tidspress som också bidrog till ganska lika svar många gånger.

Kul att du läste artiklarna!
Jag hoppas att de inspirerade lite i alla fall.

Roligt var det i alla fall!

Vänliga hälsningar Hanna Marcolin