14 juli 2008

Mån 14 jul: Komma igång med löpning

Jag är på g. På gång.

Benen är fulla med spring

Det är mer än tio dagar sedan jag senast löptränade. Klockan 23.00 ikväll ville benen ut och springa. Inte bara benen förresten. Hela jag ville ut. Hela kroppen längtade.


När vi sprang som bäst, någonstans efter tre kilometer, mitt i backen upp till Rinvägen längs med Eriksdalsbadet, frågade Grabben om det kändes ovant att springa. Om det kändes sådär stappligt, stelt och konstigt som det ibland kan kännas när man inte sprungit på ett tag.

Det gjorde det inte, svarade jag. Det kändes lätt och ledigt och underbart. Sommarnatten var svensk och sval med regnblöt asfalt och någon enstaka ungdom på en cykel. Det lätta sommarmörkret omslöt sig tryggt kring kroppen och bjöd på total fokusering. Att springa på folktomma gator en sen kväll påbjuder koncentration. Det finns inget som stör. Inte heller när man har en grabb i hasorna.

När vi springer är det nämligen i hasorna jag vill ha honom. Grabben. Tränar'n. Haren. Inte framför. Springer han en meter framför trippar jag för mycket bakom eftersom jag inte ser var jag ska sätta fötterna. Springer han längre framför blir jag stressad eftersom jag hamnar för långt bakom. Men ett steg bakom mig är perfekt. Då är det jag som är först. Jag som bestämmer. Jag som tar i, kämpar lite extra, för att inte tappa tätpositionen.

I slutet av backarna jagade han mig lite extra. Sa att "nu börjar jag spurta". Då hade jag inget annat val än att lägga i en extra växel jag också.

Kvällen bjöd på drygt fem kilometer på söder i Stockholm med långa fartlekar. Imorgon blir det löpning någon helt annanstans. Jag och grabben är på väg ner till Halmstad men istället för den vanliga motorvägen förbi alla "-köping" åker vi via Smögen. En spontanplanerad miniroadtrip. Träningskläderna är med. Träningslusten är med. Och datorn är definitivt med!

14 kommentarer:

Karin sa...

Kul att du är på gång igen! Låter som ett härligt pass! Men ni slapp regnet då? Ha det så skönt i Halmstad, vi hörs! Kram

Anonym sa...

Vad skönt det lät! Kul att du ska till Smögen, jag var i Kungshamn och hälsade på en kompis i förra veckan. De har klädaffär där och på Smögen så nu har jag överskridit min budget för året! :-)

Sofy sa...

Hallå där! Vilken härlig löparkväll det blev igår, frisk och klar luft, mumma!

Berätta om bästa platserna längs kusten, vi gör ju om resan om två veckor1 Kram

Anonym sa...

Härlig löpkväll, själv fastnade jag inne under åskovädret hos katterna jag skulle mata - åkte sedan hem till min egna lilla rädda kisse..
hade hunnit med ett snabbpass på gymmet innan dock :-)

Magda Gad sa...

Wow, strongt springa så sent. Det pallar jag aldrig. Då kan jag inte sova sen.

Anonym sa...

Låter så skönt att springa sådär...
SMögen var jag till för ett par vexkor sedan för första gången. - riktigt mysigt! Hoppas det blir fint väder!

/Ofelia
- som fortsätter sin resa nu...

Cizzi sa...

Härligt med natt-löpning =) hoppas trippen till smögen blir bra! Jag ska dit på semester v.33 så du kan väl värma upp stället åt mig ;)

Anonym sa...

Hej! Vilken fin blogg du har, o vilken fin människa du verkar vara. Vettig!

lörpundan lät nice också ;)

Lena sa...

Lyllo dig, som kan;)

Ebba sa...

Gud vad skönt det lät! :) Har ju börjat gilla löpning mer och mer, och jag blir extra peppad av dina inlägg. ;)

Anonym sa...

Tusen tack för tidningen Sara! :)
Hoppas du kommer igång med löpning igen nu. Älskar att läsa om dina bravader i löparskorna :)

Anonym sa...

Nice att vara på G igen :), och vad härligt det låter att springa längs kusten..

Anonym sa...

Hej Puma!
Vill först gratulera för en underhållande ocn inspirerande blogg!...sedan har jag en fundering. Du skriver ofta att du springer med "serena williams". Antar att deet är någon typ av ljudfil du har i ipoden? Hur får man tag på det? Tacksam för svar!

Fortsatt lycka med träningen:)

Puma sa...

Nike:
Japp, vi sprang efter regnet.

Elin:
Men du har fått en hel del snygga kläder kanske? :-)

Sofy:
Ja, undrbart! Ska försöka tipsa lite!

Helena:
Stackars katter... och bra att du redan hunnit med gymmet.

Magda Gad:
Det är ju då man springer som bäst!

Ofelia:
Härligt, var fortsätter din resa?

Cizzi:
Gjorde ett försök, det var ganska blåsigt...

Kattis:
Tack tack vad gulligt sagt.

Lena:
Förstår din frustration!

Ebba:
Så bra, då gör de nytta för fler än mig :)

Emmelie:
Bra att den kom fram!

Tösen:
Vackra omgivningar är underbara att springa i!

Anonym:
Hej, tack tack! Ja Serena Williams har ett intervallprogram på 30 minuter som man kan köpa via itunesaffären (heter den istore eller itune store på internet månntro?). Sök på Serena Williams interval run där, så hittar du nog. Kanske finns den att hämta på andra nedladdningssidor också, jag vet inte eftersom jag aldrig försökt leta där.