06 november 2008

Dagens middag

Jag har inte tränat idag (övertid på jobbet och mer jobb när jag kom hem). Men jag har ätit. Mamma och jag tittade febrilt in i kylen på kvällskvisten men ingen av oss hade speciellt mycket fantasi.

Det blev lite av allt möjligt
(ingen traditionell middag direkt):


Finncrisp med avokado och skinka

Röra på tonfisk, creme fraiche, majonäs och citron

Äggröra

Min favorit:
kesella med jordgubbar eller hallon

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Puma!
Din blogg är sjukt bra och jag är en trogen läsare =) hehe. läser i princip varje dag. Jag tycker du inspirerar och skriver om bra saker. Men det är en sak jag skulle bli jätteglad om du kunde svara på; hur gör du för att hålla motivationen uppe för träning? Och den främsta frågan; hur gör du för att hålla dig till att äta så bra? Du har ju haft din "diet-tid" nu och har ätit cirka 4 mål om dagen. Men hur gör du för att inte småäta och bara hålla dig till bas-målen (frukost, lunch, middag + något mellanmål)? Jättetacksam för svar, då jag är värdelös på att hålla min kost på rätt balans. Småäter verkligen för ofta!

Tack igen för en bra blogg! Keep up the good work =)

Puma sa...

Cecilia:
Tack vad gulligt du är!

Att svara på vad jag gör för att hålla träningsmotivationen uppe är svårt att svara på - för jag känner sällan att det sviktar. Visst kan jag tröttna på löpning eller spinning, tillfälligtvis, men då hoppar jag över den träningen och tränar något annat istället. Det som är jobbigast är det första steget: att sätta på sig träningskläderna inför en löptur till exempel. Men när jag väl är ute älskar jag det. Just den grejen är bra att komma ihåg, och påminna sig själv om, när det känns motigt. Efter träningen är man hur nöjd som helst. Och det tar oftast inte mer än 30-40 minuter. Det är ju ingenting! Men det viktigaste är att träna det som är roligt! Och tränar man pass med instruktör är instruktören jätteviktig. Jag är superkräsen och går i stort sett bara på pass där jag tycker riktigt bra om instruktören.

Vad gäller maten så äter jag inte alltid jättebra. Om jag skulle tvingas äta hela livet det jag åt under min dietperiod skulle jag tröttna på en gång - och ge upp på en gång. Jag älskar att baka och jag älskar alla kakor och bullar. Jag kör min diet, men har också ätardagar. Även själen behöver tillfredsställas... idealiskt vore att äta riktigt bra 5 eller 6 dagar i veckan, och sedan tillåta sig utsvävningar 1 dag i veckan. Jag tycker det är supersvårt att inte småäta på kvällen. Men jag försöker hålla mig sysselsatt - så att jag glömmer suget. Man kan blogga till exempel. :)

Anonym sa...

Hej! Gillar också din blogg skarpt. Har en fråga angående din "oerhörda" förbrukning av Kesella: Vilken sorts Kesella är det du äter? Har för mig att det finns 1% och 10%? Kan ju gissa vilken som är godast men funkar den magra också att äta med bara hallon?

Hoppas också på att du lägger upp lite "hemma-hos" bilder från Halmstad, lägenheten såg fantastiskt trevlig ut :)

Puma sa...

Hej hej Ulrika, roligt att du gillar bloggen! Jag äter endast 1%-ig kesella. Tror nog aldrig jag köpt 10%-ig. Varför den står i skåpet vet jag inte. Tror det är mamma som inhandlat. Hon verkar ha köpt en 10%-ig och 5 1%-iga. Tur! Fler hemma hos mig-bilder kommer. Om två veckor ungefär. För just nu är jag hos mina föräldrar. :)

Anonym sa...

Hittade din blogg idag, och de var verkligen intressant. och kommer fortsätta läsa den..

Anonym sa...

Har aldrig lärt mig använda kesella, förutom i saffransbullar :) Är det alltså gott med 1%-kesella som den är med bär? Isåfall måste jag prova direkt! Verkar ju vara ett ypperligt bra mål om man blir lite sugen på nåt. Just nu när jag bestämt mig för att sluta äta godis lär jag behöva något substitut för att inte falla dit. Godisråtta som jag är.

Puma sa...

Carro:
Kul - du är välkommen! :)

Malin:
Alltså... kesella smakar ju inte som glass. Det kan jag säga med en gång. Men jag gillar det. Vill man spetsa till det kan man förstärska med lite vaniljsocker (då blir det nästan som glass) eller kanel eller något annat man gillar.

Anonym sa...

tack för ditt svar =) som du säger; det är alltid motigt att sätta på sig träningskläder när suget och motivationen har svikit, men du har rätt! Känslan när man väl tagit sig ut på löpspåret, tagit sig till gymmet eller något annat, känns det underbart! :) Idag gjorde jag en sådan grej; hade bokat ett pass, men kände inte för att gå på det. Avbokade - men tog en sväng i gymmet istället! =) tack igen. Föresten, imorgon skall jag besöka Halmstad ^^ kanske stöter på dig på nån gata, haha.. ha en bra helg iallafall! :)

Puma sa...

Cecilia:
Visst känns det bra!
Tyvärr är jag i SThlm denna helg... så jag finns inte på några gator i Halmstad. Men spring en sväng på Galgberget eller Prins Bertils stig om ditt sällskap vill. Jäkligt schysst! (Och käka sen på Pios!)