11 januari 2009

1000-utmaningen

Jag kom på en rolig idé - som jag höll på att glömma bort.

1000 reps

Idén om att köra 1000 repetitioner dök upp när jag och Nilla körde 100 reps av olika benövningar. 100 var inte så mycket, tyckte jag då. Det tyckte inte mina ben heller eftersom jag maxade på spinningen dagen efter. Jag tyckte att just benen skulle vara en passande muskelgrupp att testa 1000 repetitioner på.

Inatt låg jag i sängen och tänkte på idag. Och att det var så jäkla mycket på TV. Det är skidåkning från 09.00 till långt in på eftermiddagen. Och magträning passar ju bra att göra hemma. Och 1000 reps för magen skulle ju funka.

Puma - har många roliga idéer!

Tyvärr glömde jag bort det där med 1000 reps imorse. Jag kom på det först nu. Men jag har hunnit fundera lite. Och kommit på att 1000 reps skulle funka för de flesta muskelgrupper. Värst blir nog tricepsen.

Mellan alla alpina åk och sammanfattningen från långcupen i längd och nu skidskytte, så har jag i alla fall bestämt mig. Min utmaning för våren är att köra igenom 1000 reps-utmaningen - för hela kroppen. Det ska bli roligt. Vad tror ni - hur pass svårt blir det?

3 kommentarer:

gullfot sa...

Jobbigast blir nog att räkna! :-P

Andrej sa...

Omöjligt!
Och omöjligt kan man ju inte låta bli!!!!

Miss Agda sa...

Jag tror att det funkar, man får bara anpassa vikterna. Tex triceps får man köra med relativt lätta vikter, för annars -precis som du konstaterade- kan det bli lite svårt. Kul grej:)

Jag LÄNGTAR till nästa träningspass som jag inte vet just nu när det blir eftersom jag fortfarande är lite förkyld... Kanske, kanske i övermorgon...