22 mars 2007

Ut med vågen - in med måttbandet!

Glöm BMI-uträkningar, nu finns det ett bättre sätt att få en siffra på din hälsonivå!


WHTR


BMI är inte det optimala sättet att räkna ut hur hälsosam du är. Enligt bloggen fettskrämd så säger till exempel BMI-metoden att Brad Pitt är överviktig medan Tompa Cruise faktiskt räknas som fet. Nej får du en siffra som anger din hälsonivå genom att dela midjemåttet med längden. Den siffra du får ut ska inte vara över 0.5.

Förklarat i andra ord, enligt Dr OZ på The Ophra Winfrey Show, så kan man säga att midjemåttet inte ska vara mer än hälften av din längd.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så roligt att läsa din blogg för du har alltid en massa olika teorier och tips från tidningar, tv-program och dyl. :)

Anonym sa...

Det sjuka är ju att sjuksköterskor fortfarande använder sig av BMI-metoden. Min pojkvän tävlar i bodybuildning och väger ca 100 kg till sina 181 cm. Enligt BMI så är han överviktig... Hur då?

Puma sa...

ja det är knäppt att bmi fortfarande är "siffran" som används trots att man VET att den inte alltid är riktig. ett föråldrat tänk! men nåt skumt måste det vara med midjemåttssiffran för annars skulle ju den vara vedertagen - och det är den ju inte.

hanna - kul att du tycker så, då har jag nått en bit på väg med min blog! :-)

Anonym sa...

Hej - eftersom jag följt tråden huruvida Cruise och Pitt är feta eller inte.

Det skulle vara rolig om du kunde tala om hur långa och vad Crusie och Pitt väger, och vilken BMIskala det handlar om.

Anonym sa...

Jag har för mig att BMI från början var ett sätt att räkna ut ekonomiska och sociala skillnader och likheter eller något sånt. Helt sjukt att föra över något sånt på människors vikt. De som faktist är feta och sägs vara feta enligt BMI metoden är ju lixom feta enligt andra metoder som INTE bedömer vältränad som överviktig på samma sätt.. hel skummt.