08 april 2007

Sön 8 april: Utför på tvären

Idag har det varit en riktig glassardag i Åre.

Utför...

Morgonen började lite småmulet men det sprack snart upp och solen lyste på oss små galna varelser som åker nedför berg på träpinnar. Det var kanon! Fin-fin snö och fint preparerade pister. Enda smolket i bägaren var - igen - köerna till liften. Men det är bättre att stå i kö i solsken än i snöblåst. Idag känns det faktiskt i benen att jag använt dem!

...på tvären

Eftersom det var så fint och soligt och vi inte ville trängas på en överfull och svettig skidbuss för att komma hem så gjorde vi vad vi (ibland) brukar göra - vi stakade oss hem från Åre (Ullådalen) till Tegefjäll. Helt galet, enligt de flesta. Men ganska kul, tycker vi. Fast det är klart, lite (ehrm, mycket - faktiskt) jobbigt är det. Speciellt när det går uppför. Men det är det värt. För när man kommer hem och sätter sig i solgasset på balkongen med en kall dricka i handen så känner man sig väl värd den!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag var i Åre igår fram och tillbaka, och vädret var ju grymt fint! Hade faktiskt hellre varit ute och gjort något aktivt än att sitta i en bil i tre timmar, men det är smällar man får ta när man vill hämta tillbaka alla sina träningstidningar som man glömde i Åre för två månader sen. ;P Var i alla fall ute och sprang på morgonen (första gången för i år) och gick en promenad när jag kommit hem, så jag är ganska stolt över mig själv ändå. :)

Puma sa...

Ebba - du skulle ha vinkat!! ;-)

Puma sa...

Ebba - du skulle ha vinkat!! ;-)

Anonym sa...

Haha ja, jag kanske skulle ha gjort det. :) Får vinka när jag kommer till Stockholm nästa gång istället, eller när jag befinner mig i Åre. :D