01 oktober 2007

Helg i Halmstad

Hallå? Är ni kvar?

Helg i Halmstad

Ni har väl inte övergett mig? Helgen har tillbringats i Halmstad. Med dator. Med löpardojjor. Men utan uppkoppling. Däremot med kameramobil. Så detta inlägg får bli en liten bilddagbok.

Jag och grabben åkte till Halmstad i fredags. Förutom den vanliga trafiken ut ur Stockholm gick det som smort. Vi hade till och med förhoppningar om att komma fram lagom till Idol. Men det tog stopp. Vi var första bilen fram efter en älg-på-vägen-och-en-bil-som-körde-in-i-
älgen-och-sedan-in-i-en-annan-bil-olycka. Lyckligtvis var ingen allvarligt skadad (mer än älgen och bilarna som båda var kaputt) men räddnings- och uppröjningsarbetet tog evigheter. Vi räknade till åtta räddningsfordon: bärgare, ambulanser, brandkår, poliser och insatsbilar.


Jag kan inte annat än tänka på vilken tur vi själva haft som inte råkat på älgar eller andra avåkningar. Vi åker i en liten mini-plutt-cab och tar den både till fjällen och till västkusten och att volta med den är nog ingen höjdare.


(Vi hann inte till Idol)

I övrigt gick helgen i cyklingens och boendeplanerandets tecken. Halmstad visade sig från sin bästa sida (det regnade mest hela tiden) och eftersom linjeloppen i cykel-VM visades så fastnade vi framför det. Det blev både frukost och middag framför TV:n hos grabbens föräldrar.


Cykel är coolt. På söndagen körde herrarna sitt race. Typ 25 mil eller nåt. 5 timmar i sadeln. Grymt. Hajja lungkapaciteten på dem! Riktigt coolt. Ja, förutom när de dopar sig förstås.

Vi försökte också planera hur vi vill ha det i den nya lyan. Det är skitsvårt. Det är för många val och jag kan tänka mig femton olika kök. Därför försökte vi inspirera oss lite extra med att åka runt och kolla olika köks- och badrumsmiljöer. Hittade en del coola. Men det ska ju funka att bo i också.


Här ska vi bo förresten. Vi ska bara få lite golv och väggar på det hela först. Sen blir det nog bra tror jag. Fast det får se till att bli lite soligare när jag flyttar hit.


Då och då undrar jag vad jag håller på med. Jag är ju för fasen på väg bort från Stockholm till en småstad. Hur ska det gå? Kommer jag att trivas? Kommer jag hitta folk att umgås med? Grabben försökte trösta mig och visade mig skidbacken (om det nu ska kallas backe) i Oskarsström. Det stod till och med en liten bandvagn ute på asfaltsplanen. Jag ser bara ett problem. Snöar det någonsin i Halmstad?


Just det. Vi var ute och sprang också. I regnet. Grabben svor mellan regndropparna men jag tyckte det var härligt. Det finns inget bättre än att springa i ett lätt duggregn, väl? Vi avverkade 9 kilometer vilket kändes i benen. Inte för att det var långt och jobbigt. Nej, hela helgen har jag haft träningsvärk efter torsdagens benpass. Jag kommer behöva en halv veckas viloperiod efter sådana pass framöver.

Det var trots allt skönt att röra på benen lite. Men vi kom hem som två blöta hundar.


Nu är vi hemma med halmen. I Stockholm. Och jag har precis fått mail från SATS där det står att jag missat tre inbokade pass på tre månader. Jag kommer därför att straffas under tre veckor: jag kommer inte kunna boka några pass. Klantigt av mig. Men det är ok. För på torsdag ska jag ner till Göteborg på jobbintervju och nästa vecka åker jag och mormor till Barcelona. Vi tänkte åka dit och dricka lite vin. Både hon och jag är bra på sådant. Men det är rätt så många träningspass kvar tills vi åker. Bra va!

9 kommentarer:

Anonym sa...

jag är kvar =) kul med ny lägenhet men blir det inte lite kallt utan väggar?? ;) haha

Prralin sa...

Det lät som en skön helg! Och hoppas de jobbar lite på isoleringen på er nya lägenhet, så kommer det säkert bli kanon det också! Så roligt att få göra nytt från scratch! =)

Anonym sa...

Ser ut som att lägenheten kommer bli fin av bilden att döma! (Den där man ser hur det ska se ut så att säga) Och du, Barcelona låter inte helt fel! Sol och värme = ja tack!

Anonym sa...

klart du inte bli övergiven! you are too good!!! men frågorna hopar sig, varför flytar ni till halmstad? vilket ju låter underbart, men jag blir ändå nyfiken!!

Terese sa...

Enligt min kusin som bor i Halmstad är det underbart att bo där på sommaren, men det är lite tristare på vintern. Fast jag kanske ska lägga till att hon är singel och tycker det är jobbigt med alla par som sitter hemma och myser och inte kan umgås med henne på vintrarna. Så ni får det nog toppen! Och det är ju nära till Göteborg och till Helsingborg som är mysiga bra städer.

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Välkommen hem tjejjen!
Så även du min brutus har blivit straffad av SATS... men det funkar ändå kan jag meddela *s*
När ska vi leka?

Anonym sa...

Jag håller med dig, jag gillar att springa när det duggar lite... Känner mig extra hurtig då =).

Puma sa...

Cizzi:
Jo, så jag hoppas de fixar lite sådant! :-)

Prralin:
Ja, alla helger i Halmstad är toppen.

Ebba:
Ja, vi hoppas på det. Måste kolla vädret i Barcelona också... ;-)

Emelie:
Ja du. Säg det. Haga. Grabben är från Halmstad och jag tycker det är en skön stad. Så jag tänkte testa att flytta dit. Stockholm har jag ju redan "gjort" liksom. Dessutom finns Stockholm kvar om jag inte skulle trivas på "rivieran" (som grabben envisas med att kalla Halmstad)

Terese:
Jo jag har hört samma sak. På vintern är det bara regn, regn, regn liksom. Tur då att vi är två. Och helt sant - Hbg och Gbg är ju bara ett stenkast away. :-)

Pernilla:
Hej vännen. Förlåt. Svarade aldrig på ditt mess. Mitt mentala anteckningsblock funkade inte så jag glömde bort. Jäkla skit. Haha. För att göra saken värre fastnade jag i Stieg Larssons andra bok och hade den inte färdigläst först till 03.22 imorse. Så det kan gå.

Anna:
Ja, det är underbart! :-)

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Ingen fara tjejen, ingen fara alls!