17 december 2007

Bra frukost

Frukost är det bästa som finns!

Frukost

Jag skriver ofta om sådant som är det bästa som finns. Som att sova. Som skidåkning. Som frukost. Jag kan liksom inte hjälpa att det finns så många underbara saker i livet! Dock hör inte aerobics och dammsugning till dem...

Jag gillar särskilt en riktigt bra hotellfrukost. Eller söndagsfrukosten hemma hos mina föräldrar. Eller frukostbuffén för 69 kronor på Åre Bageri. Porslin man blir ätglad av, nybakt bröd, god fjällyoghurt, bullar direkt från ugnen, utsikt mot fjälltopparna i deras nybyggda cafédel... Efter en sådan frukost kan man träna riktigt bra.

Riktigt så ser inte frukosten ut hos mig just nu. Jag har förvisso två liter mjölk i kylen. Men båda gick ut i lördags. Och så står där två flaskor bubbel (och en herrans massa småflaskor med Dooleys som förmodligen aldrig kommer bli öppnade). Men det kommer man inte ens en vettig lättdistans på. Långt inne står också en burk smörgåsgurka och ett halvtomt paket med 10%-ig leverpastej. Men det hjälps inte när det inte finns minsta tillstymmelse till brödbit att bre det på.

Det bästa jag kommer på just nu är att åka till jobbet utan frukost i magen. För jag vet att det serveras lussebullar där. Och just nu får det fungera som frukost. Hur otillfredsställande näringsmässigt det än må vara.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Kan du inte ge bort Dooleysarna i julklapp? :)

Puma sa...

Mialena:
Vill du ha dem? :-)

Unknown sa...

Haha, jag har aldrig smakat faktiskt, så jag vet inte! :)

Slow-Eva sa...

hotellfrukostar är de bästa som finns!

För vanlig frukost är det ju ett tips att alltid ha havregryn hemma :)