11 december 2007

Mini Cooper XXL

Hur får man in en elefant i en bil?

Att packa rätt

Jag har ett delikat problem. Hur ska jag få plats med tre par alpina skidor, ett stycke längdutrustning inklusive två meter långa skidor och fyrverkeriprylar till två nyårsevent, i en liten Mini Cooper?

Sug på den ni! Det gör jag. Frenetiskt.

På torsdag åker vi förhoppningsvis upp mot Åre. För att andas lite Jämtlandsluft. För att jobba lite. Och... okej då - för att åka skidor!

Problemet är bara hur vi ska packa bilen. Det är inte tänkt att man ska åka på fjällsemester i en leksaksbil. Kanske var det därför tillverkarna presenterade Mini Cooper XXL? För att man ska få plats med hela familjens skidor och pjäxor och grejer utan att behöva vika allting dubbelt. Tyvärr har jag ingen sex meter XXL-are. Men jag har fortfarande en jäklans massa prylar som ska upp.

Mini Cooper XXL - som klippt och skuren för mig!

Vi har faktiskt åkt fem personer och en snowboard plus gigantiska snowboardboots i bilen. Men det tror jag ingen vill göra om. Det var rätt så trångt...

Detta blir en spännande problemkaramell att tugga sönder. För jag kan ju inte åka med mina gamla prylar, trots att grabben säger att det faktiskt går. Jag tror honom inte. Dessutom är problem till för att lösas!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Köp ett takräcke om det finns ett som passar till din leksaksbil. Då kan du ju ha alla dina olika skidor på taket ;). vad härligt med snö! Jag ska först få åka utför och på längden till påsk när jag åker upp till Gällivare.

Puma sa...

River:

Bra tanke! Men... det går inte. Det är en cab. :-( En leksaksbil med tygtak som egentligen borde stå i ett garage under vintern. Kan det bli värre?

Härligt med Gällivare! Snacka om att det ligger långt upp... när jag jobbade under Åre-VM var jag i samma arbetslag som två äldre gubbar därifrån. De var coola! Hur hamnade du i Göteborg?

Anonym sa...

Oh man, har du en mini cooper! Har spanat på en sådan nästan för länge nu! Lycka till i backen och bryt inga ben!

Anonym sa...

Här har du ett lysande tips..

Köp en större bil. ;)

Anonym sa...

Jag antar att ni inte har dragkrok. Annars hade släpvagn varit ett alternativ!

ingela_eagle sa...

Hyr en tillräckligt stor bil..eller låna av någon bekant

Anonym sa...

Ajdå. Då var det extra illa. Din mini trivs nog bäst i ett varmt sommarstockholm. Hyr en hyrbil i några dagar då? ;)

Jag kan tänka mig att det var folk från Gällivare nere under Åre VM. Gällivare är grym på skidsport! Gällivare skydgymnasiums senaste stjärnskott är ju Charlotte Kalla som charmar alla ;). Om jag ska vara ärlig så var jag less på Gällivare och dess småstadsmentalitet. Jag saknade valmöjligheter. Allt kändes grått, tråkigt och litet. Ville prova något nytt och Göteborg blev naturligt då jag varit här mycket innan och gillar staden. Den är stor, men ändå charmig och ganska liten. Det jag saknar från Gällivare är all skidsport och snö, vissa vänner och familjen såklart. Men allt i livet handlar ju om val och prioriteringar...

Puma sa...

Tack för att ni är sådana bra problemlösare! Det verkar ju logiskt att byta bil. Tillfälligt alltså. Jag ska prova med det!!

Ruth - tänk inte längre. Antingen får du se till att åka och provköra en jäkligt ofta, eller helt enkelt lägga ner några slantar på en (jag delar den med mamma... haha). Det är det värt. Läste i någon undersökning att det inte finns mer nöjda bilägare än miniägare. Jag blir glad bara jag ser den!!

Anonym sa...

Gillar man uteliv (alltså träningsuteliv jag talar inte om nattklubbslivet) så är en kombi ett måste. Jag rymmer allt jag över huvudtaget behöver numera sen vi investerade i Mondeon, känns stabilt.

Men att hyra/låna en bil under trippen är ju smidigt!

Unknown sa...

Åhh, jag vill också ha en Mini! Fast jag får inte, för mannen hävdar att de blir så platta om en lastbil kör på dem. Va? Som om det händer varje dag!

Byta bil låter bra ja, annars vete tusan... För det är ju klart att du ska ha med dig alla dina nya grejer!!!