15 december 2007

Fre 14 dec: 54 timmars skidåkning

Äntligen hemma i mitt lilla paradis!

Snöröjning

Det finns en person i mig som älskar att skotta snö. Dels för att det är en sådan ypperlig form av vardagsmotion. Men också för att jag klart och tydligt ser vad jag faktiskt åstadkommer. För mig är synbart resultat tillfredsställelse på högsta nivå. Därför är jag lite smygavundsjuk på er norrlänningar med hus som enträget måste skotta loss er varenda gång snön faller.

Snöröjning mellan bilen och stugdörren fick representera min motion igår. Det blev nämligen ingen jogg. Trots att joggingskorna låg och pockade och tjatade på mig i väskan. De tycker inte om när de inte används...

Skidåkning

Den bästa skidåkningen kommer efter midnatt. Gärna efter en kopp varm choklad spetsad med lite cointreau. Så att man blir lite mjuk i benen.

Åre har öppet 54 timmar den här helgen. Från i fredags morse till söndag eftermiddag. Inklusive de bistra morgontimmarna. Det är inte bara spetsad choklad som gör skidåkningen bättre på natten. Det är också mitt i nattmörkret man ser som bäst. Om man är i Åres Olympiaområde.

Skidåkning mitt i natten!

Jag och grabben satte på oss pjäxorna strax efter klockan 20.00 igår kväll. Det var kolsvart, vindstilla och behagliga -1 i luften.

Mysigt nattdis når Åredalen

Första åket för säsongen bjöd inte på några haleluja moments. Men de kom. Strax efter midnatt flöt svängarna på. Stålkanterna satt som trygga dubbdäck på en hal vinterväg och det gick nästan av sig självt. Men vi stannade ändå inte till gratisfrukosten som det bjöds på mellan 05.00 och 06.00 imorse. Då låg vi istället och sussade i vår fjällsäng och drömde vackra vinterdrömmar...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Låter hur mysigt som helst! Det ska bli kul med snö här hemma när den kommer, så man får damma av Snowracern! :-)

Erika sa...

MEN ÅÅÅÅÅ, avundsjuk jag blir så avundsjuk *nynnar* Jag vill också åka skidor i Åre!!! ska dit i januari, då jädrar blir det åka av :)

Anonym sa...

Avundsjukan sveper in som den ypperligt tråkiga vinden utanför... *suck* Jag vill åka skidor nu!!!!

Mjölksyra sa...

Guuuud vad supermysigt det låter!!

tenah sa...

Aaah, va nice att vara i Åre nu=) Åk lite åt oss andra med;) Själv får jag vänta ca 10 dagar innan jag får susa ner för backarna..*längtar*

Anonym sa...

Vad härligt! Det blir nog lite skidåkning för min del också den här vintern.. Eller så kanske jag ska ge mig på snowblades (om det finns för vuxna) eftersom jag förmodligen får bättre kontroll över dem :)

Anonym sa...

Vaa mysigt det låter med midattsåkning! Då kanske man får åka ganska ostört också.

Sofy sa...

NÄÄÄÄÄÄÄÄ! Det borde vara förbjudet att skriva blogg inlägg om skidåkning. Om Åre. Om nattöppna olympialiftar och om sköna svängar där kanterna skär mjukt och fint och flowet hittats. Jag är en våt fläck vid mitt skrivbord... jag längtar ut, bort, norrut och till minusgraderna, snökristaller och lugnet i kroppen. Hur ska jag stå ut till den 30/12?!