04 januari 2008

Fre 4 jan: Det blåser på toppen!

Det blåser. Riktigt ordentligt. Frågan är om det är skönast i soffan eller skidspåret. Vi har testat!

Völkl Mantra

Efter en seg morgon med envis snöblåst utanför fönstret och världens bästa Kalla på TV:n begav vi oss ut lagom till att liftarna på berget stängde. Vi hann med två åk. Två åk på mina sprillans nya Völkl Mantra.


Jag är en frenetisk tekniktjej. Ingen raffig offpistbrud. Men nu ska det bli lite offpist i min skidvärld också. Breda Mantran kändes riktigt bra under fötterna, både mellan träden utanför pisten och på det isblåa underlaget som tittade fram där blåsten gått hänsynslöst fram. Jag ser fram emot att ta med mig dessa giganter till skidor, ja jämfört med mina pistskidor alltså, till Whistler om två veckor.

Längdskidor

Vi kände oss inte riktigt klara för dagen efter våra två futtiga alpinåk. Så vi bestämde oss för att kolla längdspåren i Björnen. Snöyran låg som ett böljande skynke kring bilen på väg till Björnens längdsskidcenter men det var skönt att det var mjuka snöflingor som senare yrde kring ansiktet och inte piskade regn och ispikar.

Vi åkte bara fem kilometer idag. Snön låg i drivor över spåren och det var både halkigt och ojämnt. För att inte tala om blåsigt. Jag är fortfarande långsam i nedförsbackarna men klarar nu av att byta spår utan att komma helt i obalans och har faktiskt kontroll på plockepinnskidorna även utanför spår. Det går framåt. Fortfarande är jag i mitt esse i uppförsbackarna och älskar att diagonala uppför krönen. Visst blir jag trött men det är förvånansvärt vad snabbt återhämtningen går. Man tror att man nästintill ska dö när man väl nått toppen på en backe men så går det lite utför och kroppen väcks med ny kraft och energi. Det är coolt med längd!

7 kommentarer:

Mjölksyra sa...

jag vill också åka skidor!!

/Bille

Anna (Orka mera) sa...

Jag blir så sugen när jag läser dina längd-inlägg(slalom kan jag däremot inte åka utan att slå ihjäl mig). Har inte åkt sen tjejvasan 2006 men saknar det verkligen. Man känner sig aldrig så friskus som efter ett längdpass. Jag älskar det!

Anonym sa...

Jag är tvärtom, jag blir så avundsjuk på din utförsåkning. Jag vill så himla gärna åka och nu har jag bestämt att det blir nästa vinter, jag ska bjuda flickvännen som hittentills vägrat följa med. Lite Val Thorens ser det ut att bli! Kalla idag också, man sitter bänkad!

Anonym sa...

Hej! Vad jag är imponerad av din skidåkning. Jag är inget vidare på det trots att jag ursprungligen kommer från Gällivare (och Dundret) *s* Jag ska i alla fall testa åka längd med min 14-årings knappt använda skidor. Bara vi får nån snö att tala om här i Luleå! Längdåkning är jättebra träning för hela kroppen. Ha det bra!

forget 4P sa...

Låter som du får bra träning där upp! Här nere kommer snön ligga i drivor så du får en perfekt uppladdning tills hårdträningen börjar när du komemr hem ;)

Kör hårt (som Kalla!)!

Sofy sa...

WHISTLER!? Men vad nu?! Tell me all! Hur mycket semester finns det att ta ut? ( Och hur får man den...och hur får man råd? ) :)

Puma sa...

Mjölksyra:
Ja det är fantastiskt roligt!

Anna:
Jag tycker man slår ihjäl sig av längd... :-)

Dunceor:
Det tycker jag absolut du ska göra! Jag vill också till alperna så jag ser fram emot en rapport även om det dröjer typ... uhm, ett år. Hoppas flickvännen uppskattar det!

Leen:
Åh, med en sådan bakgrund har du inga ursäket. ;-) Hoppas det blir lite snö - mycket lättare att testa då!

Berglund:
Jag är redo att ta mig an Stockholm!

Sofy:
Ja alltså... träningen blir ju lite hackig när man ska iväg igen men... jag klarar mig inte utan semester ganska ofta. :-)