05 januari 2008

Helgträning

Idag har jag inte tränat ett dyft. Och dessutom bakat bullar.

Julhelgsslutspurt

Helgen bjuder på slutspurt på det mesta. Från ledighet till Tour de Ski.

Jag lät Anja och Kalla sköta skidåkningen åt mig idag. Kalla gjorde det bättre än Anja. Från frukost till eftermiddag bjöd SVT på skidåkning i rutan.

Det stormade fortfarande utanför fönstret och liftkön som ringlade kring de få liftar som var öppna passade inte mig i smaken så jag lät bli åkningen. Istället satt jag i soffan och myste med mitt te medan familjen packade sig in i bilen och åkte ned mot Stockholm. Imorgon är det dags för hemfärd för mig och grabben. Men först blir det mer skidåkning i TV. Kalla & Co ska ta sig uppför en skidbacke. Inte med lift. Utan på skidor. Snacka om jobbigt! Om vädret vill sig väl kan jag också klämma in en och en halv timmas skidåkning. Dock nedför. Inte uppför.

Jag fick för mig att baka bullar i eftermiddags. De är livsfarligt goda och inte ett dugg nyttiga. Men det gör inget. Träningsveckan som börjar på måndag ser nämligen ut att bli grym.

Jag fortsätter senhöstens försök att planera träningen utifrån strategin 2+1 (två träningsdagar, en vilodag) men vill hinna med både Szalkais marathonprogram plus spinning plus annat.

Jag ser fram emot vardagen. Träningen blir som bäst då!

8 kommentarer:

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Den kommer att bli grym tjejjen, grym och rolig! Vi ses på måndag!

Unknown sa...

Börjar längta efter att åka skidor nu. Så trevligt det vore med lite mer snö i Svealand så att det går att preparera spår. Lite utförsåkning vore heller inte fel... lite avundsjuk blir man..

Anonym sa...

Va skönt att vara uppe i fjällen. Du verkar träna på riktigt bra, jag försöker också följa Szalkais marathonprogram. Ska bli kul och se hur bra man kan bli till maran, lycka till!

Anonym sa...

håller med om att det ska bli skönt att komma tillbaka till vardagen och rutinerna när det gäller träningen, går inga danspass på mitt gym och danceoholic som man är har jag värsta abstinensen! :P

Anonym sa...

Hejsan! Kikar in på din blogg då och då och tycker det är läge att lämna ett avtryck här också! Följer också Szalkais 4 timmarsprogram inför Stockholm och det är alltid kul all läsa om likasinnade! =) När jag läser här så inser jag att du kör väldigt många pass, inte bara löpning - hur hinner du? Kör du alla löppass enligt Szalkai och utöver det spinning, gym och sådana pass? Jag försöker med det men det är ofta gym och spinnng som stryks ur planeringen! Kul blogg att läsa iaf! Lycka till!!! Elin

Anonym sa...

Att åka uppför en svartpist är verkligen galet, och galet bra var verkligen ordet för hur Kalla gjorde det hela. Vilken förmiddag! 2+1 låter vettigt liknande hur min försäsong komemr se ut. Ser fram emot att följa din träning, är fortfarande avis på hur roligt allt verkar =)

Anonym sa...

vilken tur att det finns en blogg som peppar till ett mer aktivt liv. DU om någon har chans att förändra den svenska folkhälsan :)

Slow-Eva sa...

Jag ser också fram emot vardagen. När allt återgår till sin ordning är det så mycket lättare att hålla sig till sin plan och att vane-träna och inte behöva motivera sig varje gång :)