28 mars 2008

Att träna mycket

Det snackas ofta om att träna för mycket. Min uppfattning är att gränsen är mycket relativ. Hade någon bloggare tränat som den kvinnliga triathleten Tove Wiklund hade det säkert blivit ett ramaskri. Här är det tuffa morgon-, kvälls- OCH eftermiddagspass som gäller. Simning, cykling och löpning. Träningspass ofta långt över timman. Dessutom livnär sig inte ens Tove på sin idrott. Hon jobbar - samtidigt. Hon är alltså en av oss vanliga dödliga. Mycket intressant.

Tove Wiklunds träningsschema finns att läsa i svenska Runner's World (nr 3). Tyvärr har jag ingen scanner här hemma...

Själv är jag inne i en liten träningsdal just nu. Jag hinner liksom inte riktigt med i den takt jag brukar i och med den nya jobbsituationen. Så fort den blir lite vardag hoppas jag kunna återgå till fullt ös medvetslösprincipen.

5 kommentarer:

carro sa...

Nu har jag inte läst det inlägget. Men skillnaden är oftast att dessa personer inte brukar köra på den höga nivån året runt. Tränade personer på elitnivå brukar vara noga med vila periodvis, annars hade kroppen inte pallat. Är min uppfattning i allafall. Tycker att du verkar vara duktig med vilodagar.
Ha en härlig helg tjejen!

Sofy sa...

Kul med "nytt" jobb. Grattis grattis!
Jag jobbar också med att få in nya rutiner med hunden i hushållet. Det kommer bli mer hemmatid, mer löpning (yes!) som hon kan hänga med på och mindre tid i gymet. Inget jag lider av direkt...i och med knäproblemen känns det som jag har fyllt kontot med hantlarna nu. Kram på dig!!!

MarathonMia sa...

Var sak har sin tid - du kommer igång sen! Jag har ofta undrat över människor som säger - vaddå - ska du träna 2ggr idag? Precis som om man var sjuk. Jag tror att det mest beror på att de själva aldrig kommer iväg, eller rättfärdigar 2 träningar i veckan. Jag tycker att man själv ska få välja hur mycket man vill träna, så länge man mår bra och inte far illa av det.

Jag undviker att säga att jag ska träna flera saker på en dag, för att slippa alla moralkakor.

Dunceor sa...

Mm jag läste hennes schema också och det såg lite galet ut. Söt tjej annars =)

Puma sa...

Carro:
Jovisst, men det gör ju även andra dödliga... :-)

Sofy:
Härligt! Det är bara att tuta och köra.

Marathonmia:
Håller med.

Dunceor:
Såg jobbigt ut inte minst, men så är tirathlon jäkligt jobbigt också. Tänk att vara sjukt bra på alla tre grenarna - det kräver sin träning liksom.