02 juli 2008

Bästa bantningsknepet

Mina föräldrar blev med hund i lördags. Sedan dess påstår sig mamma ha gått ner flera kilo i vikt.

Trixa

I helgen tog mina föräldrar över energiknippet Trixa. Det är en drygt ettårig Flat Coated Retriever som älskar att bada, cykla och springa. Min mamma gick från en motionsnivå på runt 3 till maxnivån 10. Det var nog som att slå med slägga i en sådan där mojäng som står i nöjesparker och se bollen gå i taket så att allt ringer och tjuter (är ni med på vad jag snackar om?).
Mamma påstår sig ha gått ner flera kilo. Och i måndags ringde hon och sa att hon hade träningsvärk överallt. Idag ringde hon och sa att hon var så otroligt utmattad fysiskt sett. Inte undra på det sa jag, så mycket som du börjat rivträna. Att ha hund verkar vara ett bra bantningsknep. Jag minns vår före detta granne som skaffade sig en tax - och gick ner fem kilo.

Energiknippe som älskar att bada...


Och som ibland sover...

Vi har haft hundar förut. Westien Whisky som var vegetarian och allergisk mot gräs och vackra Berner Sennentjejen Elsa. Men jag minns inte att varken jag eller någon anna gick ner några kilon. Whisky och Elsa vilar just nu i varsin liten stenprydd grav i Hälsingland, fast egentligen tror jag de leker livet i hundhimlen.


Ikväll var det tänkt att Trixa skulle leka livet ur mig. Men planerna blev ändrade så jag tar snart mitt pick och pack och går mina 45 minutrar hem igen. Det kan behövas en stilla kväll. Lägenheten ser ut som ett bombnedslag som vanligt och på fredag ska jag visa upp den för en hyresspekulant. Det är med andra ord läge för en rejäl storstädning.

7 kommentarer:

Sofy sa...

Oh no! Flattar är galna!!! Ha, ha... de är som Tiger i nalle Phu. Har fjädrar i trampdynorna och kan i princip aldrig ha fyra tassar i backen samtidigt,,. Man blir trött bara av att titta på dem, ha,ha. Men visst, jag kan förstå att tycker att de är charmiga. Det tycker jag med. Bitvis. Extra charmigt är det ju om man kan tappa överflödeskilon med dem.

Kan bekräfta att hundar är grymma på att göra att man får till den där vardagsmotionen. Utan speja hade jag nog inte fått ihop ca 14 000 steg om dagen eller mer!

Magda Gad sa...

hahaha kom att tänka på: borde inte barn ha samma fast ännu värre effekt, då hinner man ju inte ens äta??? fast det är klart, då måste man ju slippa föda fram dem först förstås...

Unknown sa...

Om man skaffar en hund som inte kan gå i koppel får man jäkla snygga armar av att hålla tillbaka dem när de vill rusa iväg överallt på en gång helt plötsligt... :)

Unknown sa...

(jag ägnade mig åt en hunddagisvariant ett tag för ett antal år sen - hundgårdshundar som skulle stadstränas...)

Löpning & Livet sa...

Vilken sötnos! En kompis till mig har en flat och hon är precis lika vild! :)

Erika sa...

Naaaaw! Vilken liten söting! Hundar är verkligen mysiga varelser, busiga och krävande men underbara...

Karin sa...

Hoppas lägenheten blev ren och fin! Duktig du är somm promenerar en massa! Du, hur många myggbett har du som minne efter igår då? Jag har massor på benen....aaarrrghhh...klia klia!!