01 juli 2008

Tis 1 jul: Ursvik Extrem

Juli har börjat bra. Med 45 min snabb promenad och nästan 120 min terränglöpning.

Terrängjogg

Coola Karin
har fått dille på att springa i terräng. När hon föreslog ett löppass i Ursvik var jag inte sen att haka på. Vi planerade att ses hemma hos henne efter jobbet för att åka till Hallonbergen och sedan springa milspåret där i Ursvik.

30 minuter innan jag ska lämna jobbet öppnar sig himlen på riktigt. Det är inget sommarregn. Inget duggregn. Det är ett ordentligt skyfall som pågår utanför fönstret. Jag ringer Karin, säger att vi visserligen kan springa i regn - men inte Ursvik i regn. Det blir som att springa i rena lervällingen. Efter lite velande så tar vi oss i kragen. Lite (!) lera har ingen dött av. Vi ska till Ursvik!!

Väl framme vid spåren ser marken ganska torr ut. Inget skyfall här inte. Istället skiner solen och fåglarna kvittrar. Vi är så tagna av intrycken att vi hurtigt slänger milspåret över axeln och istället bestämmer oss för att ta oss an 15-kilometraren: Ursvik Extremspåret.

Ursvik Extrem går väldigt mycket runt, runt och väldigt mycket upp och ner. Coola Karin beskrev det perfekt: det kändes som att springa runt i en blomma (runt bladen, ni vet). I början var det roligt men vid 11 km kändes det som om vi aldrig skulle komma fram. Men det gjorde vi. Efter nästan två timmar. Då var benen väldigt sega - trots att flåset aldrig varit speciellt jobbigt eller mjölksyran nära. Det är helt enkelt så att backar suger musten ur en. Och vi hade inte speciellt bråttom heller. Vi hade nästan en liten minisemester där ute i skogen. Så långt från livet kändes det som att vi var!

Innan det sega vid 11 km började kom vi på världens bästa idé. Förutom 24-timmarsloppet och våra 2 multiträningsdagar vi planerar för, så ska vi ha en terrängdag. Under en och samma dag ska vi springa milspåret i Hellas, Ursvik och på Lidingö. Jag tror jag ska föreslå att vi kallar det för The Kinder Challenge: 3 överraskningar i 1!

11 kommentarer:

Anonym sa...

45 km snabb promenad? Jag antar att du missat ett kommatecken för hur länge tog inte det isf? :P

Karin sa...

hehe, jag älskar terräng! =) Ursvik VAR som en blomma, eller en enda röra! Såg det på kartan från Garmin sen! =)
Tack för ikväll!

Sofy sa...

Hi, hi, jag reagerade också...ett helt maraton till fots liksom!

jag är en sucker för överraskningar... vad är kvalgränsen?! Kram

Erika sa...

Haha du är underbart galen i dina roliga utmaningar! Ska bli kul att läsa om Kinder Challenge sen, hoppas ni får fint väder den dagen!!!

Löpning & Livet sa...

Låter som en kul utmaning! :D

Magda Gad sa...

Kinder Challenge! Fantastisk! *klappar händerna*

Anonym sa...

haha, vilken utmaning!

Anonym sa...

låter så kul! hur tar man sig till ursvik (om man inte har bil) samt hittar detta spår?

Puma sa...

River:
Jaja, detaljer!

Nike:
Ja, såg kartan på din blogg. Vi sprang verkligen runt, runt!

Sofy:
Ja vadå, nåt konstigt med det eller?? :-)

Erika:
Hoppas jag med, men lervälling är lite kul bara man inte är rädd om sina kläder.

Andréa:
Ja visst gör det :-D

Magda Gad:
Om vi bara sprungit lite fortare skulle jag frågat om du ville hänga på.

Funrun:
:D

Veronica:
man åker blå linje till Hallonbergen sedan går man i en nedförsbacke, förbi en bensinstation och under en bro. Det är skyltat ganska bra men en liten karta kan man nog kolla på för att veta åt vilket håll man ska. :-)

MarathonMia sa...

Åh herre gud! Ni två slutar aldrig att förundra mig. Får man följa med? :-)

gullfot sa...

Jag anmäler mig härmed omedelbums till The Kinder Challenge!!