04 september 2008

Tor 4 sep: Styrketräning för benen

Kort och effektivt och skitbra.

Förträfflig benträning

Rent teoretiskt borde benträning vara THE styrketräning att satsa på om man vill gå ner i vikt. Benmusklerna hör ju till kroppens större muskelgrupper och muskler bränner som bekant fett. Rent teoretiskt borde jag gå ner mer i vikt av att köra mycket ben än att köra mycket underarmsträning. Men - vad som funkar i teorin är en sak. Vad som är bäst i verkligheten en helt annan.

Jag hade en plan innan träningen efter jobbet. Planen var att känna mig ordentlig trött efter varje set oavsett övning.

SATS Stadshagen

Jag började med superset: benböj + jägarställning med pilatesboll bakom ryggen. För att göra det hela extra skönt och härligt ökade jag på med 2 reps och 4 sekunder för varje set. Det blev totalt 3 set.

Jag såg fram mot de 6 seten i benpressmaskinen. Jag körde 3 set på en vikt där jag med marginal klarade 12 reps och såg till att vara explosiv i frånskjutet och gå tillbaka till utgångsläget riktigt långsamt. Sedan 3 set med riktigt tung vikt så att jag bara klarade 6 reps.


Den riktiga pulstoppen kom i mina upphopp med benböj. 12 x 3 med kroppen som enda tyngd.

Jag har fel teknik i mina utfall. Främst när jag kör statiska utfall. Jag blir inte alls trött i det främre benet som är böjt 90 grader. Jag blir trött i den bakre vaden. Fick hjälp av en träningsvägledare för att se om hon kunde ge några tips men nja, det blev inte mycket bättre. Hon sa att jag skulle trycka fram höften mer men jag kände ändå inte så mycket i det främre benet. Utfallsgång funkar något bättre, så jag gick 3 vändor á 15 utfallssteg istället.

Jag avslutade det hela med några tåhävningar som pricken över i:et.

På vägen hem kilade jag in på Lemon och köpte med en thaiwok hem. Thai house wok några hundra meter längre bort är helt klart godare trots att Lemon har en sandstrand på väggen. I min egna kyl är det tomt, sånär på en Coca Cola Light med vitaminer jag fick på Coca Colas mingel i våras. Den som spar han har.

1 kommentar:

Ikwood sa...

Hett tips när du gör utfall: lägg upp bakre benet på boll eller bänk och jobba... Lovar att du känner av främre benet då... :)