01 december 2008

Philips wake up light: test 2

Imorse vaknade jag till morgonljus mitt i vintern för andra gången.

Test 2

Jag var otroligt trött igår. Middagsbjudningen på lördagskvällen i Halmstad slutade vid 4 på söndagsmorgonen. Sedan upp strax före 10 för söndagsstök och sedan färd mot Stockholm. Anlände runt 22.30 och hade en del grejer att fixa inför nya veckan: betala en del räkningar, packa inför konferens och lite annat.

Kom i säng klockan 01.00. Ställde wake up light-klockan på 05.50. För säkerhets skull ställde jag vanliga telefonlarmet på 06.00, 06.05 och 06.10. Jag vet hur lätt det är att knäppa av larm i sömnen. Been there, done that.

Jag somnade innan jag ens lagt huvudet på kudden och vaknade av att det var ljust i rummet. Visst var jag trött, men jag var vid medvetande! Utan ljus hade jag vaknat och varit omedvetandes... Strax började fåglarna kvitta dessutom. Jag snoozade en kvart men behöll ljuset på absolut högsta styrkan. Då kändes det lättare att gå upp efter 15 minuters snoozande.

So far so good vad gäller Philips wake up light alltså. Jag ser fram emot fler morgnar!

4 kommentarer:

Prralin sa...

Det låter spännande, ser fram emot att höra den framtida utvecklingen av denna väckningsanordning... Låter ju onekligen trevligare att vakna till ljus och fågelkvitter än till kolsvart mörker och en aggresiv mobilsignal... :)

Anonym sa...

Verkar bara höra positiva saker om den där mojängen så det är kanske dags att önska sig en i julklapp. Allt som kan göra dagens första minuter mer behagliga är guld värt...

Nannis sa...

Frågan är hur det funkar när en av oss går upp tidigare än den andre.. Jag går upp 05.45 och min sambo går upp kl. 06:30. Det verkar lite klurigt att synka det hela tycker jag! Vi har länge funderat på att köpa en wake up light, och efter dina recensioner är jag nästan övertygad. :)

Magda Gad sa...

låter ju finfint, men jävlarimig vad lite du sover!!!