25 januari 2009

Sön 25 jan (forts.): SATS Power step

Jag älskar nya power stepklassen. Inte så mycket för styrkan - men för konditionen!

Max 95% - medel 80%

SATS Power Step är en positiv nyhet i vår. Jag körde klassen på Halmstadgymmet ikväll, och pulsen slog minst sagt i taket. Vid ett tillfälle nådde jag 95% av max. Trots att den sjönk emellanåt, då vi gjorde styrkeövnignar för till exempel bröst eller biceps, så snittade jag på 80%. Så högt ligger jag annars bara när jag springer eller kör riktigt tuffa spinningpass. Och att det inte skulle gå att träna på nästan inga kolhydrater är jag numer ett levande bevis på. Jag har legat på mellan 5-7% kolhydrater den senaste veckan och jag älskar det.

Jag gillar svarta kläder.
Märks det?

20 minuter in i klassen frågade jag mig själv om jag verkligen skulle hålla hela vägen. Men konditionsintervallerna är precis så långa (eller korta) att jag maxar flåset för att sedan återhämta mig pulsmässigt medan vi kör styrka. Inte konstigt att denna klassen hette SATS Intervall för ett tag sedan. Och inte konstigt att SATS i Halmstad bestämde sig för att behålla konceptet trots att alla andra skrotade det. Men nu har klassen gjort come back - med nytt namn.

Vill man få ut mer av sin styrketräning är nog inte power step optimal. Jämfört med pump är det ganska få repetitioner men man hinner inte riktigt justera vikterna så att det ska bli precis rätt vikt för den tiden man har att spendera per muskel. För benen är power step en riktigt mördarklass - i alla fall om man verkligen tar ut rörelserna och inte bara mesar på brädan.

Nu ska jag spendera kvällen med att återhämta mig. Imorgon börjar en ny vecka. Och en spännande sådan. Träningsmässigt ser den väldigt annorlunda ut!

4 kommentarer:

Prralin sa...

Step kan aldrig misslyckas! :)

Cizzi sa...

Högintensivt och svettigt! Precis som jag gillar det ;)

Anonym sa...

Hmm, bara en tanke! Kan det inte vara så att du pga ditt låga carbintag gör så att hjärtat rusar upp i takt lättare? Kroppen måste anstränga sig mer då den inte har ngra kolhydrater att ta av? Min fråga kommer av att jag har märkt den tendensen, min puls blir direkt högre vid ansträngning i de perioder jag kör low carb...

Puma sa...

Prralin:
Joooo det kan det. Speciellt om man är ookordinerad som jag. Men den här steppen var enkel att följa med i - vilket gjorde den suuuperjobbig.

Cizzi:
yes, Im in love!

Veronica:
Intressant tanke! Fast jag vet inte om jag har gjort samma iakttagelse hos mig, för jag ligger på ungefär samma pulsnivå när jag springer och spinner till exempel. I detta fallet tror jag helt enkelt att steppen var jobbig. Mycket tack vare att det var enkel kondition och fokus på att verkligen nå maxpuls. Blir din puls högre hela tiden, eller då du utför någon form av fysisk aktivitet?