26 januari 2009

Who is the Biggest Loser? (vecka 2)

Med 3.3% viktnedgång är Coola K the Biggest Loser den här veckan. Jag har gått ner 1.3% och får därmed springa på 7 km på löpband och böta 50 kronor till vår spa-resa.


Resultat, vinnare per vecka, Biggest Loser:
v.1 Puma -3.5% - Nike +0.4%
v.2 Puma -1.3% - Nike -3.3%

Min vecka

Jag har skött mig galant denna veckan. Både vad gäller träning och kost. Men det känns inte som det "hänt" så mycket så jag trodde det skulle bli en typisk vecka 2. En sådan där vecka de har i riktiga TV-serien där deltagarna knappt går ner något alls, eller kanske till och med går upp i vikt. Men med 1.3% viktnedgång har jag absolut inte stått stilla i vikt. Så jag är på väg. Och visst händer det grejer!

Jag tror att kommande vecka kommer bli den mest spännande veckan hittills. Både jag och Coola K har haft våra "första" veckor där kroppen är i totalt chock och vi går ner supermycket. Nu kommer viktnedgången förmodligen att stabiliseras och bli lite mer normal.

Kommande vecka blir annorlunda vad gäller träningen. Jag kommer träna 70% av mina pass i 60% av max rent pulsmässigt. Eftersom jag jobbar väldigt knepigt, och väldigt mycket, blir det powerwalks i stort sett alla morgnar. Plus en massa styrketräning.

Naturligtvis fortsätter jag med LCHF-experimentet. Det har gått över förväntan hittills. Jag känner mig inte trött, har inte ont i huvudet, är inte deprimerad eller orkeslös och ingenting annat heller. Jo, en sak känner jag mig inte - och det är uppblåst. Det är väldigt skönt att kunna äta en måltid och inte bli till en ballong. Och så är det en väldigt rolig "diet". Jag får äta allt sådant som är "kul" att äta. Ja, förutom muffins då...

6 kommentarer:

Sofy sa...

Skulle vara intressant att få en matdag med VAD du äter. I get it, fett och protein, men hur och vad? Ägg, smör, bearnaisesås, oxfilé? I'm clueless! Jag kan typ bara tänka avokado! ha, ha...

kram och grattis till minus!
(och äntligen kan jag gå och lägga mig..man kan ju tycka att jag lika gärna kunde ha ringt men det är ju inte samma sak!!!)

Magdalena sa...

Heja Puma! Minns när jag körde lågkolhydrat för flera år sedan jsut att jag aldrig var hungrig, alltid pigg och fes aldrig *fniss* - magen var helt platt!
Undrar hur ni räknar era %. Utgår ni från startvikten? För om ni inte gör det så blir ju %minskningen inte lika dramatisk ju mindre ni väger. Do You get me?

Anonym sa...

Jäkligt bra viktnedgång för att vara vecka 2 hörrö! :)

Anonym sa...

Härlig och inspirerande blogg! :)

Puma sa...

Sofy:
Ska rapportera om det!! :-)
Sov så gott nu!

Magdalena:
Varför slutade du? Vi räknar viktminskningen i % från förra måndagen, alltså inte från den absoluta startvikten. Varje måndag ger alltså en ny startvikt för kommande vecka. :-)

Dessi:
Ja, men allt hände från fredags!

Jenny:
tack, kul att du tycker det - och att du läser!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Kom igen nu tjejejn, nya tag till denna vecka! Själv ska jag ställa mig på vågen i morgon (jag har bytt dag *S*)!
Kram kram