13 april 2007

Fre 13 apr: Crosstrainerträning och möra ben

Jag har ändrat om rejält i mitt schema denna vecka. Gårdagens planerade benträning blev till axlar och dagens spinning blev till crosstrainer och axlarna till ben.

Crosstrainer

Inspirerad av ett blogginlägg om crosstrainerträning (och tävlandet mot sig själv) bytte jag ut dagens lunchträning mot kvällsträning på Zenit. Oavsett när man tränar på en fredag så hänger det en känsla av "fredag" i luften, en slags förväntan, och det gör att träningen blir extra skön (och roligare).

Vi var några stycken som körde kvällspass på gymmet. En ganska lagom skara faktiskt. Jag körde igång på min crosstrainer med målsättningen att köra 50 min (inkl uppvärmning och nedvarvning) och ha det som en utgångspunkt för min crosstrainertävling (mot mig själv). Alltså att varje gång försöka köra lite längre (distansmässigt).

Dagens pass resulterade i 2.60 i km. Men då gick också 10 minuter åt att värma upp i början och nästan 7 minuter lugnt tempo i slutet, och det var ju kanske lite onödigt långt om man ska se till resultatet. I övrigt försökte jag ha ett upplägg på 5 minutersintervaller i början med level 12 och 15 och sedan 2 minutersintervaller på level 18 och 20. Alla med 1 minuts aktiv vila. Sjukt jobbigt! I slutet råkade schlagerballaderna spelas i min mp3 vilket inte var riktigt lyckat eftersom det var då jag körde som hårdas. Sorry Marie och Sarah. Men - The Arks låt är skitbra till crosstrainerträning i lite snabbare tempo!

Möra ben

Började styrkedelen med min favorit benpressen. Körde 3 set (12 reps) på 100, 110 och 120 kilo. Benen kändes ganska pigga med andra ord! Sedan blev det abductormaskinen 3 set (15 reps) på 70 kg och adductorn 2 set (12 reps) på 50 kg. Adductorn kör jag inte så ofta, tycker nog att den är rätt så trist i ärlighetens namn. Förmodligen för att jag är relativt svag där... Till sist var det dags för mina älskade hatade kissande hunden övningar. Brukar köra 20 stycken men gjorde 2 set på 25 stycken idag. Och det brände rejält kan jag säga!

Hälsomat?

Nu har jag precis varit och handlat åt mig och grabben hade beställt lite junkfood så här till fredagen. Jag langade upp keso, snacks från naturdiet, cola, chips och biskvier på bandet. Jag undrar vad kassörskan tyckte om den blandningen!

Morgondröm

Det är sommarvärme i luften - även fast klockan nästan är 21. Just nu drömmer jag om att gå upp tidigt imorgon bitti och ta en vacker morgonrunda på Djurgården. Vi får väl se hur den drömmen faller ut...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket bra pass du fick till! :)
Gick faktiskt förbi Zenit nu på kvällskvisten då jag skulle till friskis. Kom faktiskt och tänka på dig då ;).

Anonym sa...

glömde skriva namn..

Anonym sa...

naturdiet bar med smak av kanel är galet gott:) själv åt jag sushi och senare fikade med brownie o grädde, det vägde upp lite lagom sådär en fredag;) haha

Anonym sa...

låter som ett härligt träningspass! =)

Puma sa...

Sofia: Ja, jag brukar glömma bort att man faktiskt kan träna kondition på gym utan att gå på pass! Hoppas ditt friskispass var lika bra!! :-)

Carolina: Är den det? Jag såg att det stod en prisskylt med naturdiet kanelsmak men det fanns inga kvar... det är ett gott tecken. Jag får försöka hitta den smaken i nästa mataffär jag är i!!

Cizzi: Jajamen, en perfekt början på helgen!

Anonym sa...

det tycker jag absolut du ska. testat friggs före- och efter träning? de är också goda:) sen ifnns det en protein-bar som bara naturapotekets affärer har som sdmackar snickers! sjukt god, kalorisnål och mättande! fast 20 spänn är inte alltid kul att punga ut på ett mellis liksom...