12 april 2007

Tor 12 april: Skön styrka & schysst spinning

Jag är på G igen!


Skön styrka


Jag tror att det står benstyrka på dagens program, men det blev armar, axlar och mage istället. Jag kände att det var bättre att jag tog igen den biten (skulle ju kört armar och axlar härmodagen men då blev det ju inget) eftersom det partiet släpar efter mer än benen.


Det blev Zenit idag. Ett av mina favoritcenter! Nere i styrketräningsrummet (bottenplan) har jag aldrig varit faktiskt. Jag tränar hellre min styrketräning bortom yogarummet, i "PT-hörnan". Här är det fräschare och lugnare och dessutom kan man använda kinesismaskinerna som är precis bredvid.


Körde 3 set med hantellyft åt sidan (12 reps, 6 kg), hanteldrag (12 reps, 9 kg - bränner skitbra!), bicepscurls med stång (8-12 reps, 17 kg) och tricepsdrag (testade att göra dessa i kinesismaskinen så testade mer än presterade), deltsmaskin (12 reps, 30 kg) och till sist en sådan där pectoral maskin (10 reps, 25 kg). Sedan situps såklart - dels raka situps, crunches och åt sidan. Totalt blev det nog runt 80 stycken. Brände bra i magen även det...


Det låter kanske konstigt, men ibland känner man att musklerna är piggare på styrketräning än annars. Vissa dagar känns det som om man utför rörelserna bättre, som att de tar mer och att musklerna är mer mottagliga för träningen. Idag var en riktig magdag! Jag kände nästan på en gång att musklerna jobbade (istället för vissa dagar då rörelserna bara känns "fel") och det är en så skön känsla!


Schysst spinning


Åh vad jag älskar pulsspinning!! Det är så förbaskat roligt så man vill aldrig sluta. Att se sin puls på den neddragna skärmen bredvid instruktören peppar en verkligen till max. Man har något att kolla på, och att fokusera på.


Det var gurun proffset Andreas som körde idag. En instruktör som inte ser ut som den typiske instruktören eftersom han är modell större. Men han är skitbra! Vi körde runt 12 min uppvärmning och sedan intervallträning: 9 stycken 3-minutersintervaller på runt 85% av maxpuls och sedan 1 minut aktiv vila. Svettigt och flåsigt men alla i salen verkade tända på att ge gärnet och när Andreas frågade om vi var med, nästan lyfte taket när vi alla skrek "jaa!".




4 kommentarer:

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Haha... då gick du in, när jag gick ut... ja från spinningsalen alltså *skrattar* Ja skulle ju "bara" rensa hjärnan på gul spinning ja *ler*

Det där med att musklerna är piggare ibland, jag tror det helt klart beror på vad man stoppat i sig under dagen och dagarna innan. Har man laddat med lite kohlhydrater finns det ju mer att "jobba" med *ler*

Anonym sa...

Tummen upp för activio =) det bästa som hänt spinningen! våra kunder är mycket nöjda.

Puma sa...

Cizzi - ja activio är skitkul!!!

Nilla - va? missade vi varann? världen är stor fastän den är liten!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Ja tjejen, vi måste ha missat varandra, för jag såg inte dig när jag klev ut ur salen! Men som sagt va, jag va där på passet innan dig!