28 maj 2007

Sön 27 maj: Fartlek i Tylösand

Strandvägen vid Nynäs Havsbad i Stockholm får stark konkurrens av Prins Bertilstigen i Tylösand när det gäller Sveriges finaste och underbaraste jogging- (eller promenad-)stråk.

Prins Bertilstigen

Tylösand och stranden är fantastisk. Helt klart toppklass! Men idag badade vi inte. Nej vi joggade. Bakom Restaurang Salt på stranden, börjar (eller slutar om man så vill) Prins Bertilstigen som faktiskt går ända in till Halmstad. Det är en stig som ibland är smal grusväg och ibland skön asfalt. Den går in i lummiga skogar, i rhododendronparker (som jag inte kan stava till) och det bästa av allt - utmed havet, strandsand och klippkanter. Det är så sjukt fint att det inte går att beskriva, varken med ord eller bild - det måste upplevas!


Fartlek

Vi utgick från Salt och joggade 5km mot Halmstad i lugn och fin 6min/km-fart. Molnen som hängde regntunga över oss brottades lite med solen vilket gjorde att det var fina djupa färger på både hav och himmel. Terrängen var kuperad och branta backar varvades med sköna raksträckor. När vi vände efter 5km och tog 5km hem igen använde vi backarna och raksträckorna, och alla andra bitar för den delen, och gjorde fartlek av det så att pulsen steg och både armar och ben fick jogga. Sjukt jobbigt, sjukt härligt och sjukt roligt. Det ÄR skillnad att springa och nöta på löpband och att komma ut såhär - i den vackraste miljön man kan tänka sig. Träningen blir liksom en glädje och allting går så mycket lättare!


Jag hoppas åka ner till Halmstad många gånger i sommar, och då ska det bli jogga av. Både på Galgberget och utmed Prins Bertil, men också längs stranden på Tylösand. Den strandremsan är hur lång som helst - minst en mil!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ah va vackert! Synd att det är så långt bort bara :P