02 juni 2007

Helgtankar

Helger är inte min grej. För mycket att göra, för mycket "ta igen sig från förra veckan och ladda inför nästa" och alldeles för lite hinna med träningen.

Helgtankar

Imorse skulle jag varit på yogan klockan 10. Men när klockan visade 10.00 låg jag och snoozade för femtielfte gången. Så det blev ingen yoga. Och sedan åkte jag ut till mina föräldrar för lite helgrekreation vid strandkanten (bara 15 grader i vattnet så det blev inget dopp). Och efter ett glas mousserande i solgasset (vet inte vad vi firade egentligen, men mysigt var det) och ytterligare ett glas rött nu så har nog joggen sprungit åt fanders också. Vi får se hur det blir med självdisciplinen imorgon!

Trenden talar dock sitt tydliga språk. Helger och träning är inte min grej. Det är alltid då jag fuskar. Det är konstigt egentligen, för det känns ju som om det är på helgen man borde ha tid. Men jag antar att omgivningen spelar in. Om de inte prioriterar träning, utan ska göra en massa andra grejer, ja då blir det svårt för en själv också. Visst kan man morgonträna, men... helgen är ju den enda tid då man faktiskt får lov att sova ut!

Hur gör ni med helg och träning? Har ni mer tid, eller mindre tid?

Framtiden

Om mindre än två veckor åker jag hem. Ja, till mitt gamla hem i alla fall. Jag drar nämligen till Canada en sväng. Där allt är större och bättre... eller bättre vet jag inte, men dock större. Givetvis åker löpardojjorna med. Men tills dess får jag se till att sätta lite fart för när jag lämnade Canada förra gången så var jag 8 kilo lättare och min gamla kompis som jag ska vara hos en månad lär knappast känna igen mig...


5 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom du tränar sjukligt mycket under veckorna tror jag att din kropp mår ganska bra av att vila under helgerna.

Puma sa...

Nja - att jag tränar sjukligt mycket vet jag inte om jag kan hålla med om, däremot tror jag att du har helt rätt vad gäller vilan.

Sporty Spice sa...

Du tränar inte sjukligt mycket. Dum och okunnig kommentar.

Aaah, vad härligt att du ska få åke "hem" till Kanada. Då är vi iaf på samma sida Atlanten. =)

Anonym sa...

Brukar gå upp och äta lång frukost och sen oftast gå på något lunchpass och träna, så har man hela dan till annat sen och så är man på strålande humör :).

Dock brukar söndagar bli "tvugna" vilodagar då ja oftast har tränat upp alla dagar under veckan, och man måste ju vila nångång ;).

Anonym sa...

Hårdträning under veckorna, träningsvila men aktivt liv under helgerna... är en ganska bra melodi tycker jag. Med aktivt liv menas sociala promenader, trädgårdsarbete, lekar med polare eller kids i släkten... ja allt där man håller igång och rör på sig utan att aktivt träna.