01 juni 2007

Fre 1 juni: Kall sommar, varm yoga

1 juni och var fn är växthuseffekten? Det är kallt och blåsigt. Ja förutom inne på Du Calme där det är 40 grader året om.


Hot yoga

Medan förra yogapasset var en mardröm gick dagens pass både fort och lätt (relativt sett alltså). Vi var ganska många, trots att passet var klockan 10 en fredag (hallå, jobbar inte folk?) och mattorna låg tätt (inte så bra i de rörelser där man ska sträcka på armarna).

I vissa övningar märker jag verkligen hur jag gjort framsteg, men i andra har jag inte utvecklats en millimeter. Och jag, som är en sådan där som ständigt måste se förändringar för att tycka att något är kul, är frustrerad. Jag vill också kunna göra en schysst trädställning! Jag vill också kunna stå alldeles rakt med ett ben, och böja det andra rakt ut och se ut som ett L! Jag vill också kunna sitta på knä och sjunka igenom med häcken mellan fötterna så att rumpbenen når golvet och sedan lägga mig ned bakåt! Jag vill också, jag vill också, jag vill också! Men man får väl vara glad för det lilla. Och tänka att nog fan är detta skitbra för kroppen ändå. Som när vi genom att vrida och vända och sträcka och dra, stänger av vissa extremiteter och på så sätt masserar körtlar och nerver och andra jäkligt vitala system.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag gillar yoga, det är skön och sund träning. När man väl märker framstegen blir det dessutom ännu roligare att utmana sig själv!