09 augusti 2007

Tor 9 aug (forts.): Svettig Spinning

Trots att det bara är tio minuters promenad till SATS Liljeholmen har jag bara varit där en gång. Det har varit ett medvetet val.

SATS Liljeholmen

SATS Liljeholmen är varken det fräschaste eller det roligaste gymmet i stan. Därför är det inte ofta jag går dit. Det har hänt en gång närmare bestämt. Jag blev avskräckt. Min känsla då, var att det var litet (det fanns tre löpband), trångt och med gamla redskap. Dessutom satt det en lapp i receptionen att man skulle tänka på att tvätta sina kläder och använda deodorant eftersom det framkommit klagomål om lukten hos medtränande. Låter inte så kul, eller hur.

Men jag valde att gå dit för att köra lite spinning idag ändå. För spinningsalen är inte fy skam. Cyklarna känns ganska nya även om man cyklar som packade sillar om passet skulle vara fullt.


Spinning

Vi var bara sex stycken på passet idag. Det räckte för att göra rummet som en bastu. Det var sjukt kvavt och sjukt varmt. Efter tio minuter gick jag för att fylla på min vattenflaska en gång till.

Instruktören var en vimsig Marie med odefinierbar dialekt (uttal såsom "chååår" istället för "kör" och "brååå" istället för "bra", är det gotländska det?) som hade problem med skivor och som därför blev en hel del minuter sen. Därför låg Marie på minuspoäng hos mig i början av passet. Men det blev bättre. Så jag kan absolut tänka mig att köra med Marie igen. Men det får gärna vara lite fler deltagare för den ultimata gruppträningskänslan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

usch vad jag avskyr body-bike cyklarna. jag har testat men det funkar inte helt enkelt. jag är såld på schwinns cyklar =)

Puma sa...

Cizzi:
:-) Jag tycker båda fabrikaten funkar bra NÄR cyklarna är nya och fräscha. Det värsta är halvtrasiga och slitna cyklar, oavsett märke. Man blir så turned off...

Terese sa...

Jag cyklade på Schwinn förut när jag jobbade på World Class och Solna Sports Park och då tyckte jag att de cyklarna var bäst, men efter ett par veckor på Sats bodybikes måste jag säga att jag gillar dem bäst. Jag tror bara att det är en vanesak. Det viktigaste är att cyklarna fungerar som de ska utan strul. :-)