18 december 2007

Sju önskningar

Jag trodde att alla goda ting var tre men de är visst sju. Att lista sju önskningar är min utmaning från River. Dessutom passar jag på att utmana alla er som själv har en blogg att göra samma sak!

Mina sju önskningar:

1. Behålla träningsglädjen.
Jag låg och tänkte på det igår. På känslan. På glädjen. Jag tränar inte för att primärt nå en viss miltid. Jag springer för så mycket mer. För livet. För självkänslan. För glädjen.

2. Få drömkroppen
Jag vet hur den ser ut. Jag har haft den. Jag ska dit igen.

Jag för 12 kilon sedan. Då var jag 8 kilon från drömkroppen. Idag ligger den 20 kilo bort.

3. Springa långt
Förra året satte en envis höft stopp för all löpning under våren. Visst försökte jag knapra Voltaren och springa samtidigt, men det funkade liksom inte. Därför blev det ingen start i Stockholm Marathon 2007. Jag hoppas på en revansch i år. Tillsammans med ett 6-timmarslopp i Mars, en start i GöteborgsVarvet i maj och kanske ett galet marathon på löpband däremellan.

4. Att grabben vill...
Jag tror att min grabb är exceptionell. Jag tror att om han bara tränade lite så skulle han bli hur bra som helst. Folk är ute och tiotalet mil i veckan för att nå de tider han gör helt utan träning. Han har viljan. Men saknar motivationen. Och jag är oförmögen att sprida min entusiasm åt det hållet. Så en av mina önskningar går därför till grabben.

Grabben letar motivation i blaskan IForm inför en löptur i Norrköping i somras.

5. Löpardojjor
Så en konkret önskning. Jag vill hitta de perfekta löparskorna för en person som enligt Runners Store "kanske inte ska springa alls" på grund av supinationsproblem på högerfoten. Asics Nimbusen kändes bra, men blev urtrampade ganska snabbt. Lågoddsskon Brooks har funkat oförskämt bra hela hösten. Nu vill jag prova något annat. Något nytt. Hitta rätt!

6. Julträning
Nu närmast hoppas jag att min julträning blir riktigt bra. I form av löpning javisst. Men främst i form av längdskidåkning. Det är en nödvändighet för att jag ska klara av de där galna nio milen senare i februari. Jag hoppas framförallt att jag fattar det där med vallningen. Hur man tekniskt gör vet jag. Men det svåra verkar vara att hitta rätt valla för rätt väder. Och jag vill inte att en sådan liten men viktig detalj ska sätta käppar i hjulet för mig.

7. Frisk!
Sist men inte minst hoppas jag att jag får vara frisk. Inga brutna ben i skidbacken. Inga växande fotproblem i löpardojjorna. Inga baciller, sjukdomar eller infektioner i kroppen som ligger och gror och växer till en katastrof.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Det var snabbt svarat! Och efter en snabb genomgång av våra önskningar så är dom ganska lika. Om du är i Göteborg, eller om jag är i Stockhom tycker jag att vi borde ta en fika och snacka lite löpning, annan träning och målbilder.

Em Löfgren sa...

vilka härliga önskningar sötnos! och jag hoppas alla kommer slå in! för det är du värd!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Din utmaning är tagen och resultatet finns i bloggen!

Unknown sa...

Antaget & avklarat! Jag hade ju redan börjat, med mina 2008-mål... Resten kom från dagboken :)

Sporty Spice sa...

May all your wishes come true.

Unknown sa...

Om din nummer 4 förresten: jag som faktiskt är ute och springer lite då och då fick kräla mig fram i uppförsbackarna på Inkaleden (eh, typ 70% av vägen...), medan min kedjerökande karl som aaaaldrig tränar skuttade på som en gasell... Va?! Så himla orättvist!

Anonym sa...

jag hoppas också att alla dina önskningar slår in. och jag ska försöka hjälpa till när det gäller önskan nummer 4. om 2 veckor är det nytt år och kanske har jag t o m hittat på ett nyårslöfte!

Puma sa...

River:
Det tycker jag med, som jag skrev på din blogg!

Emliscious & Sporty:
Tack. Det hoppas jag med! Men man måste nog jobba lite för det... ;-)

Nilla & Mialena:
Kul - den är läst, och kommenterad!

Grabben:
Ett nyårslöfte räcker inte. Man måste jobba för det också.

Anonym sa...

Gud vad man blir motiverad av din blogg! Är liksom du intresserad av träning i allmänhet och löpning i synnerhet. Varje gång motivationen tryter surfar jag in på din blogg och förundras över dina kloka ord!
Hoppas du kan hjälpa dina önskningar att slå in och att du får ha ett trevligt slut på det gångna året!
Kram

Anonym sa...

Utmaningen antagen men den kan dröja några timmar, ska iväg och instruera lite spinning först. ;)

Anonym sa...

Utmaningen är antagen här också, men jag måste fundera ett tag!

Terese sa...

nu har jag hakat på trenden ... och du. grym kropp förresten! nu ska jag iväg och vicka på Glenns cykelklasser. :-) See ya!

Anonym sa...

Vilken rolig lista, den ska jag definitivt svara på! Apropå löparskor hittade jag min kärlek hos New Balance.. hoppas du får vara emd om detsamma =)

Sofy sa...

Hoppade raskt på det där med sju önskningar, speciellt för att jag inte fått ge någon min önskelista. Jag tror det är nån slags konspiration... ( Eller hoppas, annars är ju alla helt obrydda?!) Härliga önskningar, vi får jobba tillsammans för att hålla julträningen vid liv!