11 december 2007

Träningstidningar...

Häromdagen damp tidningen IForm ner i lådan. Igen. Jag vill inte ha den. Men jag har "inte orkat" säga upp den trots att jag tänkt på det i månader. Vad det är som är så jobbigt med att ringa ett telefonnummer i ett par minuter förstår jag inte. Nu får jag ta mig i kragen. Opersonligare tidning får man ju leta efter!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har för mig att man kan säga upp den på deras hemsida!

Mjölksyra sa...

Jag är faktiskt inte heller förtjust i den tidningen!! Kan dock inte riktigt förklara varför. Det kan funka att läsa den nån enstaka gång ibland. Men absolut inte för många nummer efter varandra.

/Bille

Anonym sa...

Jag vet!! Jag prenumererar också på den (fråga mig inte varför!) o den e verkligen dålig! Det nya numret är tom sämre än normalt, tycker jag! Så snart förlorar de även mig som prenumerant! Synd att det inte finns så många bra träningstidningar här i Sverige...

Anna (Orka mera) sa...

Jag brukar trilla dit på alla erbjudanden och sen glömma att avbeställa... men det går att göra på internet och det tar bara någon minut! Mycket enklare än att ringa. Så slipper man få 20 frågor om varför man vill säga upp den...

Sporty Spice sa...

Det kan bero på att många artiklar bara är översatta rakt av från danska, och det märks. Mycket "känsla" går förlorad. Den enda jag gillar med Iform är att de har ganska bra och kunniga kostreportage. Men jag har iofs inte läst den på ett tag nu ...

Löpning & Livet sa...

Håller med om att Iform är dålig. De har tråkiga reportage, nästan aldrig några källhänvisningar och skriver om mycket tveksamma "sanningar". Jag och en kompis gjorde en jämförelse mellan olika "hälsotidningar" utifrån vilket budskap de sänder ut, tillförlitlighet osv, i en uppgift i skolan förra året. Samtliga sågades rätt rejält av oss.. Bäst betyg fick nog ändå Fitness som ändå anger källor (även om det i princip aldrig går att hitta ursprungskällan) men även den sänder, iaf via omslaget, ut budskapet smal/vältränad=hälsosam..

Anonym sa...

Prenumererade också på iForm en stund, men gav upp efter att tvångsnumren var avklarade... den kändes alldeles för populärvetenskaplig och 'amerikansk' i upplägget. Inte så seriös. Sa upp min prenumeration på förlagets hemsida tror jag. Man behövde bara sitt prenumerationsnummer. Har inte hört av dem sedan dess... =)

http://funrun.blogg.se/

Anonym sa...

Jag köper Runners World som jag gillar väldigt mycket. Ibland kan den tyvärr kännas ganska torr och tråkig, men det händer inte speciellt ofta. Annars brukar jag köpa Fitness Magazine då och då trots att den är mest inriktad till tjejer. Tydligen är jag inte ensam, enligt tidningen är det ca 30 % som är manliga läsare. Om det är så många läsare som är män. Då förstår jag inte varför de gör en mer jämställd tidning?

Sofy sa...

Ha , ha, ha... fick min eftersända version igår. Kan bara hålla med. Den fortsätter komma enbart för att jag är lat. Följer aldrig deras träningsprogram, deras recept eller dylikt, läser skummande igenom den och konstaterar varje gång att det mest är ljummen läsning om man jämför med fitness magasine som jag prnumererade på förut. Jag borde verkligen ta tag... Det enda som faktiskt brukar vara bra är deras tester när de jämför typ träningskläder, broccoli mot morot osv...

Puma sa...

Malla:
Bra tips - ska kolla upp!

Mjölksyra:
Det är ingen känsla i den. Bilderna säger mig ingenting. Texten förmedlar inget.

Lisa:
Ja synd tycker jag med. :-(

Anna:
Haha jag känner igen mig!

Sporty:
Ja det finns ljusglimtar. Men de är få...

Andrea:
Håller med!

Funrun:
Jag ska ta tag i det nu!!

River:
RW är bra, men varje nummer är lite lika tyvärr. Min grabb gillar också FM och vill också att den ska bli mer neutral... :-)

Sofy:
Ja den biten är iof bra. Men det är ju på en knappt 1/4 sida... och det duger liksom inte. :-)

Tausert sa...

Prenumererar på Fitness - en tidning jag tycker är bra. Lite lagom seriös och oseriös tycker jag. Angående någons kommentar om att den ska bli mer könsneutral.. tror att den startade som en tidning för tjejer men nu har de insett att det är mkt killar som läser den och de skrev för ett par nummer sedan att de ska försöka anpassa den för killar lite mer..
Bra att de lyssnar på sina läsare tycker jag :-)