18 mars 2008

Käk!

Igår var första dagen enligt ny matmodell. Hur gick det?

Utvärdering av dag 1

Det är för tidigt att säga något om mitt nya matliv än så länge, men jag kan ändå göra några konstateranden:

Min mage håller sig inte mätt på gröt särskilt länge. Är det något fel på den? Magen menar jag, inte gröten.

Bananer är den frukt som mättar mest men det är väl också den som ger mest kalorier? Synd! (Har precis ätit en banan till förmiddagsmellanmål och jag tror inte att det var ett bra val)

Proteindrycker som blandas med vatten blir inte lika goda som på mjölk... i avsaknad av kaseinprotein fick det bli DoublePro igår eftermiddag. Blandade 1dl pulver med 4dl vatten men fuskade och hällde i 1dl mjölk också. Det får bli ett avvänjningsprojekt.

Grönsaker tar stor plats på tallriken! Jag köpte manchetesallad (eller vad det nu heter) ekologiska tomater, ekologiska champinjoner och ekologiska paprikor men paprikorna fick inte plats på tallriken. Jag har dessutom upptäckt hur fel det känns att köpa icke-ekologiska grönsaker. Då känns det som att man lika gärna kan skita i dem. Och visst smakade de ekologiska kravodlade tomaterna lite bättre än "vanliga"?

Det är kul att äta ofta! Även om jag som vanligt höll på att glömma mellanmålen...

Jag är fortfarande förkyld. Halsen skaver och jag är irriterande snorig. Jag har inte tid med sådana här skitförkylningar! Igår missade jag dubbelspinningen efter jobbet och idag blir det heller ingen träning innan nattåget norrut (i sittplats, snål som jag är).

Nu fortsätter jag dricka te. Skål!

Ekologiskt is the shit!

Får det lov att vara champinjonstekt kycklinginnerfilé på en bädd av machetesallad tillsammans med en tomat- och löksallad toppad med pinjenötter och balsamvinäger? Ja tack.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Visst kanske banan inte är den frukt med lägst kaloriinnehåll. Men nog måste det vara bättre att äta nåt man blir mätt på ett tag än något med lite kalorier som gör att man ämdå är hungrig tio minuter senare?

Dessutom är det vansinnigt gott med banan:-)

MarathonMia sa...

Tips till proteindrinken: Blanda med Oatly (om du får dricka det, och ska undvika mjölk) - mycket lenare, godare smak än att blanda med vatten.

Du har alltid så snygga bilder på bloggen!

Dela med dig om vad som funkar!

Anonym sa...

Vad blev det för fördelning mellan kolhydrater, fett och protein första dagen?

Karin sa...

mums, såg gott ut! =) Se till o bli frisk nu tjejen!

Anonym sa...

Såg riktigt gott ut. Hoppas det gå bra att följa den nya kosten. Tar väl ett litet tag att ställa om sig kan jag tänka mig!

Anonym sa...

det där med gröten är nog något man vänjer sig vid.
Förut höll jag mig Aldrig mätt på havregrynsgröt, men efter några månader så håller jag mig mätt ända till lunch. Så ge det en chans. När man väl börjat med gröten är det svårt att sluta :P

Anonym sa...

Btw, om du inte upplever att du håller dig mätt på gröt kan du väl lägga till nåt, t ex ägg. Det är mättande!

Anonym sa...

Jag håller mig inte särskilt mätt på gröt, men så förespråkar jag ju inte heller att man ska äta särskilt mycket kolhydrater. Ju mer fett det är i en måltid desto bättre mättar den. Men vi lever fortfarande i ett ganska fettskrämt Sverige.

Anonym sa...

Följer din blogg och du är en stor inspiration för mig i min träning:)

Så till en fråga! Var har du hittat träningsdagboken som jag sett i något av dina styrketränings-inlägg?

Lycka till med din fortsatta träning!

Anonym sa...

Som marathonmia sa så är Oatly bra och ett annat alternativ utanför mjölkvärlden är ju såklart soyamjölk! innehåller ju dessuto mycket mera proteiner än vad Oatly gör! Spännande med ditt nya upplägg!

Puma sa...

Maria:
Jag hoppas det! :-)

Marathonmia:
Ska kolla med min kostexpert! Jag gillar snygga bilder - redigerar dem med Picasa för att photoshop verkar så krångligt! Alla tips (som funkar för mig) redovisas här! ;-)

Elin:
Vet inte, jag har inte VK-reggat mig än. Ska göra det på måndag. Uppe i Åre har jag ingen våg och kan inte redovisa maten på ett bra sätt. Men att äta smart kan man ju göra ändå...

Nike:
Jag ska!

Johanna:
Tack. Utvecklingen är spännande!

Emi:
Jag hoppas på det! :-)

Elin:
Bra tips. Ska testa!

Dessi:
Mina kolhydrater ligger bara på morgonen. Eller nästan bara, i alla fall.

Voy:
Vad roligt! Min dagbok kommer från Fitnessförlaget. Jag köpte den på hälsomässan i Sthlm men den finns nog på webben också!

Helena:
Ska analysera och kolla!! tack för tips!

Sofy sa...

MUMS!

Jag slår ett slag för päron. Jag har kommit på att de mättar mer än äpplen, i alla fall i mitt system. Vissa soreter är dessutom väldigt söta och goda!

Förresten..just nu känner jag mig ännu nöjdare med mitt skoval. tack för det! :)

Hoppas tågturen går bra. Som vanligt är jag inte ett dugg avundsjuk! Kram kram

Anonym sa...

Bra jobbat Puma! Som "emi" nämnde i ett tidigare inlägg; ge gröten en chans - jag upplevde samma sak i början men numera håller jag mig mätt i flera timmar. Sofy's förslag på päron istället för banan är oxå bra! Och jag lovar, du kommer att vänja dig med att blanda kaseinet med vatten, det ÄR bara en vanesak :) KEEP UP THE GOOD WORK!!!

Karin sa...

mmm, vad gott det ser ut! :-) Keep up the good work!

Ebba sa...

Din middag såg underbart god ut =)

Anonym sa...

Åh, det där lät hur gott som helst. Hoppas du också kryar på dig! :)