25 april 2008

Greetings from Halmstad

Idag har vi åkt hem.


Halmstadhelg

Jag pratade med en kollega från södra Sverige igår som skröt så väldans om att våren kommit dit. Perfekt tänkte jag och väntade mig en totalförändring jämfört med Stockholm när vi bilade söderut i eftermiddags. Men nä, jag måste säga att Stockholm håller jämna steg med västkusten. Det grönaste trädet jag sett är fortfarande det som stoltserar vid Mälarpaviljongens entré.

Det känns lite konstigt att Halmstad ska bli mitt nya hem. De pratar lite konstigt här. Och man kan gå från en sida av stan till den andra på 5 minuter. Det är förvisso rätt så praktiskt. Idag var vi inne i Hemköp mitt i stan och tänkte att bland dessa hyllor med havremjölk och kikärtor kommer jag nog gå många gånger i framtiden.

Samtidigt är jag trygg i att vårt beslut att köpa en lägenhet här nere var rätt. Att jag vill kolla med mäklaren vad den ett år gamla lägenheten som ligger nära vår och med i stort sett samma vatten-, sol- och balkongläge, gick för när den såldes för ett år sedan, betyder inte alls att jag redan nu vill sälja den lägenhet som är vår och som inte riktigt är klar. Jag vill bara få bekräftat att vi inte köpt en lägenhet i en småstad till Stockholmspris förgäves.

Anyhow, imorgon har vi ett digert schema: kolla in bygget av nya lägenheten (verkar som vi fått väggar nu!), springa och sedan middag hos en god vän på kvällen. Jag vet, det låter inte jättemycket men eftersom jag gärna vill få in ett 30 kilometers långpass vet jag med mig att det kommer ta sin lilla tid...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ohh. 30 kms långpass. Det var långt. Det är ungefär 5 km längre än vad jag någonsin har sprungit. Hoppas det går bra och hinns med! Lycka till. :)

Anonym sa...

jaha, så är man då hemma igen! äntligen förstår man lätt vad folk säger och färre säger va och skrattar när jag pratar. i stockholm är man ju ständigt turist!

men både stockholm och halmstad är egentligen bra, men det är svårt att jämföra en liten storstad med en stor småstad :-)

Anonym sa...

det känns konstigt att du ska lämna stockholm... När du bor där kommer jag ju inte alls att "veta var" det är du springer när du beskriver dina rundor. =)

Anonym sa...

När flyttar ni? Jag gillar Halmstad, det kommer säkert bli kanon!

Anonym sa...

Vad spännande att flytta! Nu till den viktigaste frågan: hur är det med träningsmöjligheter? :)