09 maj 2008

Att ge svar på tal

Jag är inget fan av Magdalena Ribbing. Men jag går ändå ändå in och läser hennes spaltDN. Precis som jag ibland läser Blondinbellas blogg trots att jag inte är intresserad.

Oönskade råd

Idag skriver Magdalena Ribbing om hur man ska svara om man får oönskade diettips från sina vänner. Magdalenaa tipsar om att antingen bara titta på den som gett rådet, utan att svara, eller att man ska vara lydigt artig och säga "tack men jag pratar hellre om något annat".

Jag tycker Magdalena är en bra vett- och etikettbank när det gäller traditioner och seder vid till exempel bröllop. Men vad har hon egentligen att komma med när det gäller det vardagliga livet? Där är vi alla experter.

Något jag aldrig förstått är varför man inte får prata i telefon på tunnelbanan. Det tycker nämligen inte Magdalena Ribbing att man ska - det är oartigt. Jag kan för min del tycka att personer som pratar högljutt i telefon är pinsamma - och skämmer ut sig själva. Men mer fel än så tycker inte jag att det är. Skämmer ut sig själva är det många personer som gör på många olika sätt. Vanliga konversationer får till exempel föras i tunnelbanan, och barn får också åka och vara ganska högljudda - varför har mobilpratandet blivit en sådan bov?

Hur jag ska få ihop det här inlägget med träning vet jag inte. Inte heller har jag lyckats hitta en bra runda på 15-16 kilometer till ikväll trots att jag lekt och pusslat med Gmaps kartfunktion. Jag vill springa en runda med bra utsikt men med lite folk. Norr Mälarstrand funkar alltså inte. Jag vill inte springa slalom och bli irriterad. Kan man springa 15 kilometer i Hagaparken utan att behöva springa runt runt? Var ska man starta?

Hjälp!

5 kommentarer:

Anonym sa...

MAGDALENA Ribbing heter hon väl? :-)

Du kan springa runt Brunnsviken, det går en 'Hälsans stig' där med kartor och pilar. Den är ca 12 tror jag och om man lägger dit 'till och hem' kan man ju komma upp i 15 km - beroende på var man bor förstås.

Härlig kväll för löpning. Lycka till!

Puma sa...

Anonym:
Ja det har du rätt i. Nu har jag ändrat :-) Tack tack! Tack för brunnsvikstips. Ska kolla in det på Gmap-pedometer.com! ;-)

Skrutt sa...

Tänkte just tipsa om Brunnsviken runt, men någon annan hade redan hunnit före. Om jag minns rätt från vår senaste Google Earth-mätning så är den exakt 11,7 km. Den är lite trixig när man ska ta sig över vid nån bro, men du kanske har sprungit där förut? Lycka till i alla fall! :-)

Susanna sa...

Åh jag har införskaffat mig Vinet. Så gott! Lättdrucket och med en fantastisk eftersmak. Oj oj, jag undrar hur denna kvällen ska sluta ;)

Anonym sa...

ja asså de där med tunnelbana å tele... herregud. svergie älskar sånna här små ordningsregler... fan.. lägg energin på nått annat!