07 maj 2008

Ons 7 maj (forts.):

Spinningen var hemsk. Och underbar.

130 min svett på cykel

Det var varmt i Hötorgets spinningsal. Under Pias pass var det skönt och härligt. Under Andreas pass var det kvavt och jobbigt.

Det är bra med bandana för svetten hamnar där istället för i ögonen. Men när det börjar droppa från själva bandanan runt pannan har den gjort sitt. Resten av kläderna var lika blöta de. När jag kom ut ur spinningsalen efter dryga två timmar var det som om jag duschat med kläderna på.

Under Pias pass körde vi fartlek. Vi cyklade utifrån tre olika intensiteter, alla med sitt eget syfte. Roligt - och jobbigt. När Pia spelade Mitternacht sa hon till mig att jag skulle köra för (Coola) Karin också (som inte var där) och då var jag ju tvungen att lägga på ett kol. Det blev sådär sjukt skönt jobbigt. Ni vet, man ligger runt 90% av max och det är skitjobbigt men man har flyt ändå och vill liksom inte släppa. Känslan av att vara stark just då och där är otrolig.

Jag var inte lika stark på Andreas Giro d'Italia-pass. Början var bra med några riktigt långa backar. Definitivt min tekopp. Jag hade kvar känslan från Piapasset och var stark och fokuserad. Men sen knäppte han på rockmusiken och då passade min ork på att tryta. Rock rockar inte min spinningvärld. Resterande delen av passet minns jag därför inte. Det var lite backar och lite andra jobbiga grejer men både fokus och ork och motivationen lite bortspolad i svetten som rann längs armarna. Inte ens sluttampen var något att hurra för, den bestod av ännu en rocklåt. (Till passets försvar måste jag säga att Andreas är en riktigt bra instruktör, fast... Pia är ännu lite bättre)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du är helt otroligt bra. Bara så du vet!!! :)

Susanna sa...

Jag skulle verkligen vilja prova på ett Pia-spinningpass. de låter ju hur roliga som helst!

Karin sa...

jag riktigt känner svetten rinna, tack för att du körde för mig med! =)

Anonym sa...

Tjena!! läste om dina dubbla spinningpass, har själv kört trippla efter varandra med fokus på puls, intervaller, ngt som är viktigt ocvh du bör komma ihåg är dels proteinintaget, vila minimum 5-10 min mellan varje pass, 2 ) värm inte upp med de andra i det nya passet utan bara cykla med lagom mjukt motstånd tills intervallträningen kommer, 3. dela upp passen för dig själv:dvs - du behöver INTE följa instruktörens pass- utan kör på den nivå som du själv behöver, satsa inte på snabb/intensiv spinning i varje pass, det finns risk för skador, slitage och muskelbristningar, ( om man kör dubbla/trippla i tre månader tex )

basträning; 1;a passet-
intensiv, mjukt,
2:a passet; stående tungt medel, stående upp till 20 minuter med mellanpuls är inget ovanligt för mig, men känn efter hur pulsen ligger; i det stående passet ( 20 )n min, foka på stjärt/lår/balans/mage- vilket ger en jämn fördelning av uthållighet,

3:e passet
tungttungt/ långsammare intensitet; jobba med kroppshållning, stående-sitandes, över/bakom sadel, framåt med balans med fingertopparna p¨å styret:stå still med kropp; rör endast ben/med kroppen fixerad; variera detta med långpulsinslag och mellanmotstånd i "framåtliggande läge"

dra ihop axlar. lägg ut armarna, huvudet under axlarna; jobba endast med mage; lår, uppdrag av baksida av fot; dvs - de muskler i lår, stuss, rygg, bål samt mage som kontraherar de muskler som bla förstärks genom simning,

har fler goda råd och förslag, :)

lycka till!!

Fredde// malmö.-