21 maj 2008

Ons 21 maj: Fartlek

Det blev en intensiv kamp. Mr Szalkai vann.

Löpträning

Jag är trött idag. Inte i kroppen och inte i ögonlocken - men i huvudet. Allt har varit segt och lite jobbigt och lite långsamt. Jag hade med mig både spinningkläder och löparkläder eftersom jag tänkt spinna efter jobbet och springa under lunchen. Men av det bidde det inget.

Istället blev det jobba-jobba-jobba hela dagen och så skynda hem för att sjunka ner på soffan i några minuter för att överlägga med mig själv. Jag försökte få mig själv på bättre tankar än att på en gång fixa min tomatmiddag och sedan inte få tid att springa. Försökte övertala mig själv att jo, gå ut och spring nu en stund och sedan har du hela kvällen på dig att göra allt du ska göra. För i ärlighetens namn, dagens futtiga kilometrar som Mr Szalkai ville få mig att springa (som jag egentligen skulle sprungit igår) tar inte många minutrar. Man hinner faktiskt.

Om det inte vore för att jag är 150% medveten om hur skönt det är efter träningen, skulle jag kanske inte kommit ut. Som tur är vet jag. Som tur är älskar jag känslan. Så jag kom ut. Och det är lite lustigt, men 10 meter utanför dörren kändes det skönt, fantastiskt och underbart. Det var härligt att ha på sig lätta sköna löpardojjor. Det var till och med skönt att börja springa också.

Jag fartlekte mig runt Reimersholme. Inga maxökningar utan meddellånga bekväma ökningar som tog mig strax utanför "komfortzonen". Det blev runt 5 kilometer. Inte helt enligt Mr Szalkai men nära nog. Men det bästa var att det var både skönt och härligt. Om 10 dagar blir det den sträckan gånger 8 plus lite till. Det är en bit.

8 kommentarer:

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Duktig du e! Själv trampade jag för oss båda idag, i 130 minuter!

Fredrika sa...

Han vann här med, även om det inte blev förrän vid halvtiotiden. Känns dock helt absurt att springa så lite!

Malena sa...

Guud, vad jag känner mig lat nu... ;-)
Måste ta tag i träningen... Har tappat fokus ett tag nu!!
Men nu j-vlar =)

Magda Gad sa...

Åhhh vilket härligt inlägg, så där känner jag jätteofta. Och konstigt nog så känns ju träningen nästan ännu bättre när man dragit sig för den.

Nike sa...

Shit vad duktigt av dig att du kom ut ändå! Jag hade nog slappat. Jag var så seg igår och ville mest sova när ja kom hem, men gav mig iaf ut och cyklade. Ibland måste man ta tjuren vid hornen...

Stålet biter sa...

Kikar på din enkät om vad vi läsare tycker är intressant att läsa om på din blog. Lite intressant hur resultaten redovisas i procent :)

Karin sa...

Visst är det märkligt. Och man ångrar sig (nästan) aldrig efteråt. Duktigt att stå emot tröttheten och springa istället :)

Leen sa...

Håller tummarna för att allt klaffar nu på maran och jag väntar med spänning på rapporten efteråt. Sen tar du den med mig 2009 också va? :)