30 juni 2008

Juni

Det är svårt att förstå att juni är till ända när man tittar ut genom fönstret men så är det. Och så säger även min träningskalender på Funbeat. Juni har inte varit en speciellt bra månad.

Träningssammanfattning

450 minuter.
522 minuter.
312 minuter.
365 minuter.

Så sammanfattas juni i antal träningsminutrar. För min del är det inga siffror att hurra över. Jag brukar träna mer. Jag har som målsättning att träna mer.

Det handlar inte alltid om minutrar. Det handlar också om kvalitet. 30 minuter fartlek är bättre än 60 min powerwalk i syftet att springa snabbare. Och visst har jag blivit snabbare. Visst känner jag att det går bättre. Men junis minutrar består tyvärr inte bara av kvalitet. Fördelningen mellan kvalitet och kvantitet är mer eller mindre densamma som övriga månader. Det är helt enkelt så att jag i juni tränat mindre.

I juli ska jag träna mer. I juli är det semester. Semestern bjuder alltid på riktigt bra träning. Egentligen spelar det ingen roll var man är. Semester ger fler möjligheter och fler tillfällen och så mycket mer tid. Jag skulle vilja ha semester mest hela tiden - tänk så mycket man kunde träna då!

7 kommentarer:

Anonym sa...

jag tittar på min kalender på funbeat och suckar bara. men samtidigt vet jag om att det är meningen att jag ska träna mindre på sommaren, allt för att orka med den långa vintersäsongen! men det känns inte bra när antalet tränade pass blir mindre och mindre för varje dag som går. men det är bra för kroppen, det säger tränaren, så man får väl lyssna på gamla visdomsord ibland, även om det tar emot!

Sofy sa...

Men idag ville man inte ha semster...och jag är glad att jag väntar några veckor till med min! Sommarregn+löpning är mysigt. Men hällregn, nej tack!

Förresten: Juni bidrog ju ändå...du är väl närmre de där snygga kläderna nu än första juni?! Balans...balans...Kram

Erika sa...

Precis som du säger: semester bjuder in till mer träning än någonsin! 1½ vecka kvar nu....

Petra sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Petra sa...

Jag vill också ha mera semester. Morgonpromenader, yoga, pilates, löpning, paddling, klättring...tänk vad mycket kul man skulle kunna hitta på.

Magda Gad sa...

Jag vill ha att träna som jobb!!!

Anonym sa...

Juli. Tom träningsdagbok. NU KÖR VI! Anmälde mig just till Stockholm Halvmarathon. Har du och grabben gjort det? Vet inte när jag kommer ner, men troligtvis några dagar innan så att vi hinner köra ett spinningpass med Pia eller Theres eller vad dom nu heter :P