23 november 2008

Sön 23 nov: Långpass (före frukost)

Jag försöker vara en bra guide. Igår: löpning på Galgberget. Idag: löpning längs Prins Bertils stig.

13.5 km före frukost

Vi tog det lugnt igår kväll. Lax och ugnsrostade rotfrukter, toscatårta, Stjärnor på is och bara något enstaka glas vin. Vi satte upp ett ambitiöst mål inför söndagsmorgonen. Vi skulle gå upp före klockan 8 och ta bussen ut till Tylösand och springa hem. 12 km uppskattade Grabben sträckan till.

Vi kom upp före 8. Och vi hann med bussen. Det var folktomt och öde. Och svinkallt. Vitt på marken - men ingen vind. När vi kom fram till Tylösand hade solen hunnit titta fram på riktigt. Vi frös ändå. Jag hade mina trekvartsbyxor (måste verkligen köpa vintertights), underställströja och Houdini och mössa. De andra sprang i dubbla byxor.

Solen var snäll mot oss. Så snart vi rundat udden vid Tylösand badade vi i ett vindstilla solsken. Underbart! Vi joggade - och smälte. Av solvärme och av utsikten.


Det flöt på ganska bra. Kilometrarna tickade på och som väntat hade jag min dipp i mitten, runt 7 km. På slutet kändes det bra, även om de uppskattade 12 kilometrarna blev till 13.5 km.


När vi kom hem blev det söndagsfrukost med te och scones. Och nu sitter vi i lägenheten och badar i solsken istället.

6 kommentarer:

Em Löfgren sa...

Gud vad skoj med träningsbesök!!!!

Mia S sa...

Det ser riktigt härligt ut :-) Imponerande att ni körde så långt innan frukost, jag har försökt mig på det där med "före-frukost" men det går sällan bra, är alldeles för hungrig på morgonen :-)

Anonym sa...

gud vad duktiga ni är, väldigt inspirerande! :)

Anna (Orka mera) sa...

Å vad härligt! Förutom trekvartsbrallorna då.... frös du inte ihjäl? :)

Anonym sa...

Vilken härlig långtur! Håller med Anna - 3/4-brallor NU?? Lite kul att du prioriterar tjocka vinterjackan före vinterlöparbrallor... :-)

Puma sa...

Emliscious:
Ja!! :)

Soffpotatiz:
Vi är alla olika tror jag. Och man ska göra det som passar en bäst - så får man bäst resultat. ;)

Ida:
Tack

Anna (orka mera):
Nä, fryser inte ihjäl. Fryser sällan om benen. Inte om vaderna i alla fall. Men om låren och rumpan fryser jag jämt! Och så blir knäna lite kalla. Men det tror jag inte beror på trekvartingarna.

Ulrika:
Ja. Men det är roligare att shoppa jacka än långa tights. Jag får så fula ben i långa tights. Därför är det inget kul att prova sådana. Och provar jag inte - så köper jag inte. Men folk stirrade lite konstigt på mig idag.