06 december 2008

Lör 6 dec: Pumas Super Saturday

Ge mig lördag hela veckan, tack!

Pumas Super Saturday
- fuelled by Gainomax, sponsored by FyrverkeriDesign


Funbeats statistik talar för sig själv. Det är dags att lägga in en högre växel. Därför kom denna lördag väldigt lägligt. Idag skulle det tränas, tränas, tränas - och fikas. Det skulle bli Pumas Super Saturday. Det är ett koncept jag tänker behålla (som redan tränats, fast inte konceptualiserat) - och upprepa. Det är som ett konvent som man sätter ihop själv. Ett träningsmarathon.

Lördagar är inte helt optimala för sådana initiativ. De flesta klasserna ligger mellan 10 och 12 eller klockan 16. På varenda center. Men det är svårt att vara på flera ställen samtidigt. SATS Odenplan erbjöd flest klasser i rad så därför blev det:

9-10: Pump
Jag gillar den nya koreografin. Hela ryggdelen tycker jag var suverän. Lagom många reps (färre än vanligt) men frivändningarna gjordes på ett annat sätt. Mycket bra!

10-11: Spinning
När jag hörde upplägget trodde jag att jag skulle dö - av tristess. Vi skulle köra med hög kadens under hela passet. Jag är inget fan av snabb kadens. Men satan i gatan vad bra det var. Och vad jobbigt det var! Tiden gick fort och jag kan konstatera att av de 2 nya instruktörer jag provat den senaste veckan så var båda väldigt bra.


11-12: Muskel
Jag har bara varit på ett muskelpass förut och det var när klassen var ny. Jag kan med glädje konstatera att klassen utvecklats till att bli mer funktionell. Fast det var lite för många knäböj i olika varianter. Mina axlar började ta slut under den här klassen. Och stepbrädan som vi steppade lite på i början blev väldigt hög mot slutet...

12-12.30: Spinning
En kort men intensiv klass där jag kunde ge allt. Mycket tack vare att jag var bråkig och körde mitt eget race de sista 10 minutrarna.

12.30-13.00: Core
Upplägget är sprillans nytt och det är skitbra! Aldrig har jag varit på en coreklass där jag gillat så många av övningarna.

Jag är ingen morgonmänniska. Och jag råkade sova över imorse. Därför bestod frukosten av en Gainomax i bilen på väg till träningen. Pausen mellan passen var minimal och jag kände mig som den svenska familjen i Snowroller där de alla ska få till en bild på sig själva i fotoautomaten, under en och samma session. Jag hann knapp varva ner från ett pass innan det andra började. Men jag lyckades klämma i mig en Gainomaxbar på slutet. Efter passen laddade jag med en till Gainomax.

Strax efter lunchtid träffade jag Coola K som fått sin simteknik professionellt analyserad. Vi gick till Wayne's på Sveavägen (helt klart det trevligaste kedjefiket i stan!) och satt där och fikade. Vi var där i nästan 4 timmar. Lika länge som jag tränat! Snart anslöt sig nämligen VR-Terese, Sofy, Nilla, Ruth och Grabben.

Nu ska jag laga min nya favoriträtt. Fläskfilé med parmaskinka och medelhavspasta. Den bjöd jag på förra helgen. Då med ganska många flaskor vin. Ikväll ska jag inte dricka lika mycket vin. Grabben vill att vi ska ta fram en marknadsplan för nästa år för FyrverkeriDesign. Det är vår baby.

6 kommentarer:

Cizzi sa...

Vilken rolig tränings-dag! Berätta gärna mer om core koreografin, nya övningar är alltid bra =) Och receptet på middagen tack :P

Anonym sa...

Vilken grym träningsdag! Men den där frukosten som uppladdning var kanske inte den bästa. Intressant med marknadsplanen. Vi håller på skriva en marknadsplan för ett fiktivt gym just nu och det är riktigt roligt. :P.

Anonym sa...

Oj vilken tränings dag,jag hade dött
efter två pass :)
Men vad det är roligt när man blir positivt överraskad av ett pass som man inte har höga förväntningar över.
Hoppas att du får en härlig söndag.

Anonym sa...

Oj vilken superlördag! Grymt duktig du är. Själv skulle jag nog ha dött efter så många pass =)

Anonym sa...

Ååååh, vilken härlig lördag. Mina planer var också 4 timmar träning igår, men vaknade med huvudvärk och var allmänt hängig, så det blev 0 timmar. Sååå tråkigt! Nu går du väl ifrån mig rejält på funbeat, haha!

Slow-Eva sa...

Wow vilken dag!