02 december 2008

Träningsstatistik

Funbeat är ett bra verktyg på många sätt.

Hur tränar jag?

Jag har varit medlem på Funbeat i evigheter - men började registrera min träning för drygt ett år sedan. Det är ett intressant verktyg. Med hjälp av en träningsalmanacka, staplar och pie charts kan jag hålla koll på träning och träningsformer och intensitet och framgång och utveckling och... en massa annat!

På Funbeat kan jag se att min träning följer en just nu nedåtgående spiral. Jag tränar rekordlite. Och det både känns och märks! November var skitkass. September var ännu värre. Va fan! I och med att jag har ont i foten och inte verkar komma på något vettigt att träna riskerar även december att bli en värdelös träningsmånad!
.

En stor del av kvällen har ägnats åt att kolla SATS-scheman och planera in sådant som inte kräver hopp, studs och spring. När det enda jag tänker på är att springa är min närmaste framtidsplanering svårjobbad. Det är som att bli uppmanad att inte tänka på en rosa elefant. Vad tänker du på? Just det, en rosa elefant!
.
Jag har drabbats av det rosa elefantsyndromet förut. Efter det att höstterminen började på högstadiet, och innan Friskis och Svettis släppte sitt träningsschema, levde jag i ett vakum. Jag kände att jag var tvungen att ha koll på träningen innan jag kunde planera in resten av vardagen. Och när jag kom tillbaka till Sverige 2005 och inte hade gymkort på ett halvår, kom jag inte på något alls att träna eftersom allt jag tänkte på var spinning och styrketräning - på gymmet. Snacka om att jag har en tendens att blockera min egen tankeförmåga.
.
Min begränsade tankekraft har gjort att mina följande träningsdagar innan julledighet ser ut såhär:
.
Tor 4/12: morgonpromenad (inte så snällt mot foten men va fan), spinning, styrketräning.
Fre 5/12: morgonpromenad, simning.
Lör 6/12: Eventuellt en marathonträningsdag vad gäller olika SATS-klasser.
Sön 7/12: Vila
Mån 8/12: Eventuellt ett Friskispass, crosstrainerträning.
Tis 9/12: Kommer inte på något vettigt. Nilla, ska vi ta vår lyxgymsträning här?
Ons 10/12: Vila
Tor 11/12: 30 min konditionsträning, 30 min styrketräning.
Fre 12/12: Samma som igår eftersom jag inte kommer på något bättre.
Lör 13/12: Spinning och styrketräning.
Sön 14/12: Kommer inte på något... kanske ska simma lite?
Mån 15/12: Spinning och styrketräning.
Tis 16/12: Vet inte...
Ons 17/12: Spinning och något mer.
Tor 18/12: Kommer inte på något vettigt.
Fre 18/12: Nu var det tydligen dags för julsemester och jag åker till Åre.

Jag har fått till ett okej schema. Men jag slår inte klackarna i taket av förtjusning. Det glänser inte av träningsglädje. Just nu vill jag bara springa. Och det beror enbart på att jag inte bör springa. Gräset är alltid grönare på andra sidan. Typiskt!

5 kommentarer:

Magda Gad sa...

men det här med foten... har du kommit till nån klarhet angående vad det är med den? kanske finns en lösning så att du KAN springa?

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Jajjemensan gumman, klart vi ska ta vår lyx träning där. Jag ska bara se till att jag blir FRISK. Men under förutsättning att jag blir det, så bokar vi in lyx träning!

Anonym sa...

Jag undrar också vad det är som har hänt med foten, vad det är för fel... så kan du ju inte ha det!

Puma sa...

Just nu vilar jag foten. Ingen vårdcentralsläkare har någonsin lyckats konstatera någonting när jag har varit där för andra åkommor. Så jag skiter i att gå dit. Stod i skor med klackar hela dagen igår och det gör inte ont alls i dag. Jag tar det som ett tecken på att det är bättre. Snart ska jag springa lite (vilket jag iof gjorde i förrgår) men jag vill låta foten vila klart lite.

Anonym sa...

Hmmm synd du inte kan träna det du vill ... Simning lär vara det bästa om du har ont i foten, och styrketräning förstås ... men förstår att du tycker det blir lite tråkigt! Åsså är man ju insnöad på det man brukar träna! Lycka till iaf =)