25 augusti 2006

24 augusti: Spinning och Yoga

Aj aj aj! Har världens träningsvärk i rumpan! Men då kanske lite uppvärmande spinning passar bra? Och sedan skön yoga som kanske kan funka som lite stretching också...

Spinning

Körde pulsspinning som vanligt. Dock med ny instruktör denna gång. En manlig sådan. Förut föredrog jag alltid manliga instruktörer. Inte för att de fungerade som ögongodis medan man satt sina 60 minutrar på sadeln, utan för att de var lite tuffare, lite hårdare och krävde lite mer. Men så tycker jag inte längre. Denna kille var ganska trist och mesig faktiskt. Trots att han stoltserade med att skriva artiklar för tidningen Fitness Magazine (till detta nummer har han visst skrivit något om kondition).

Dessutom kom jag inte upp i puls så som jag ville. Låg rätt stadigt på 75-85%. Konditionen förbättras ju även kring dessa siffror men jag hade nog velat komma upp strax över 90-strecket för att känna mig helt nöjd.

Yoga

Folk älskar yoga. Men jag har aldrig förstått varför. Jag har provat yoga förut. Betalat dyra pengar för att gå en intensivkurs. Det ska vara så "skönt" och så "härligt" säger folk. Jag tycker mest att det är tråkigt. Och obekvämt. Den där hundställningen till exempel. Man får ju bara ont i handflatorna! Nä, kvällens yogapass var ingen hit. Dessutom är jag tveksam till om passet verkligen brände de 280 kalorier som Viktklubben bedyrar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej du galna träningsfanatiker! Jättekul att läsa din blogg. Tränar själv mycket, och det här var verkligen en "inspirationskälla". Kanske ska leta fram puls-klockan som ligger och samlar damm någonstans... Var rädd om dig och glöm inte att det är minst lika viktigt med vilodagar!!!

Puma sa...

kattis - nu har jag vilat i 2 hela dagar! duktigt va! :-) tjejmilen imorgon så tänkte vara lite pigg i benen! vad tränar du? leta fram pulsklockan och kör gärnet! eller nä - kör förnuftigt! det är ju visst därför man har klockan...