06 maj 2007

Söndagsfunderingar

För mig innebär alltid söndagar slutet på en vecka, och samtidigt början på en ny. Ibland kan söndagskvällar nästan kännas som en nyårskväll. Jag brukar utvärdera veckan som varit, och ge mig själv löften och målsättningar inför kommande vecka. Det är sällan jag möter en ny vecka utan mål.


Nästa vecka


Nästa vecka fyller bloggen 1 år. Förutom att eventuellt fira det med en vaniljpuck om vädret i veckan blir lika fint som idag, så använder jag 1-års-firandet till att prioritera veckans träning lite mer än jag gjode veckan som var. Då låg fokus på jobbet. Nu är det dags att omprioritera. För hur stressad jag än är, så hjälper det inte att stressa över att jag är stressad, och på så sätt bli fast i en destruktiv spiral. Det kan vara bra att stänga av stressen för en stund, och istället fokusera min energi och mina tankar på något annat. Som träning. För det är en riktig "destresser", en avstressare. Men det är inte alltid lätt att komma ihåg när man är som mest uppe i varv och fast i stressens klor.Därför tränar jag inte här


Att springa runt Kungsholmen är fint. Längs Norr Mälarstrand och Karlbergskanalen. Det är vackra promenadstråk och man behöver inte springa bredvid bilar och skränande motorcyklar. Men området är off limits för mig under dagtid, speciellt på helger. Det är jobbigt att behöva sicksacka mellan hundar, barnvagnar och fyra-i-bredd-sällskap på strandpromenaderna, och att skrika "ursäkta" var femte meter för att kunna komma fram. Då är det bättre att bli en med den gående skaran under dagen, och låta istället låta joggingskorna vara sällskapet under morgnar och kvällar. Det blir enklast så.


Söndagsmiddag


Jag trodde jag hade mycket nyttigt i mina köksskåp i kolhydratsväg. Men jag hittar bara bulghur och fullkornspasta. Visst är detta två nyttiga livsmedel, men det har kommit så mycket nytt på de långsamma kolhydratshyllorna och jag har inte hängt med. Därför låter bulghur och fullkornspasta lite tråkigt.

Det blev en wok á la Puma ikväll. Frästa kycklingfiléer i bitar tillsammans med wokade grönsaker med sesamfrön, soja och en tesked sesamolja. Till det en lagomt stark och pikant sås egenimporterad från Thailand. Serverad med bulghur till. Det blev inte så tråkigt, trots allt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

åh det lät verkligen som en god wok! har du smakat fullkornsnudlar?

Puma sa...

Carolina:
Ja det var mer än ok om jag får säga det själv! :-) Japp jag har testat fullkornsnudlar. Smaken är helt ok om än lite träigare jämfört med fullkornspasta tycker jag. Vad tycker du om dem?

Anonym sa...

Känner igen dedär just vid norrmälarstrand! Slalom mellan barnvagnar och krock med andra joggare och prommenerare. Skulle vilja hitta en optimal runda! Som är skön för psyket också, i sthlm området. Har du någon favorit? Mellan 7-10 km? :)