28 november 2007

Ons 28 nov: Coreträning

Imorse kom jag upp!

Coreträning

Jag älskar många saker här i livet. Som muffins, skidåkning och att snooza. Finns det något bättre än att vakna till klockans alarm strax efter klockan 06.00 på morgonen, och veta att man kan ligga och dra sig minst en halvtimme bara av att snooza?

Imorse blev det bara någon enstaka snoozning. Det kändes lite bittert. Men att få ge sig iväg till SATS Stureplan för att bättra på bulldegen på magen gjorde att det kändes uthärdligt. Att snooza får man nämligen ingen sexpack av. Det är synd.

Sådan här mage får man inte av att snooza. Men sådan här mage vill jag inte ha heller. Faktiskt.

Coren gick bra. Börjar kunna programmet nu. Därför ser jag fram emot det nya upplägget som börjar nästa vecka. Vissa övningar känns mer i magen än andra, och på grund av min effektivitetssjuka undrar jag lite stillsamt om det vore bättre att köra eget coreprogram istället för SATS standardversion. Då kör man just de övningarna man själv gillar som passar ens eget magdaller bäst. Men å andra sidan kanske jag inte skulle ha nog med pli på mig själv utan istället vila för mycket mellan seten. Det bästa vore kanske att kompromissa. SATS Core ibland. Egen core ibland. Genialiskt.

11 kommentarer:

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Jag vill me ha en sån mage... ge mig, ge mig! *skrattar*

Anonym sa...

Lagom mycket muskler är snyggast!

Anonym sa...

En combo är nog bäst; core-passet får mig att köra mer disciplinerat under längre tid. Tränar jag själv så blir det sällan fler än ett par övningar under avsevärt kortare tid.. Magrutor är HÄFTIGA, men jag vill nog snarare ana dem än ha dem så definierade :)

Anonym sa...

snooza gillar Inte jag. blir galen på min sambo som måste snooza på morgonen. när man kan sova i en skön halvtimme till istället för att bli väckt hela tiden! :-)

Grym magbild! kanske lite mycket, men nått liknande kan jag tänka mig.

Anna (Orka mera) sa...

you snooze, you loose... slutar bara med att jag försover mig när jag råkar trycka på fel knapp... nej jag studsar upp på en gång, men så är jag obotlig morgonmänniska oxå :)

Ang magen så tjaaa varför inte? Lite i överkant kanske men några rutor skulle inte skada :)

Anonym sa...

Kombination borde ju fungera bäst, men risken för träningsverk ökar nog ;)

Vad gäller Löpband Marathon: Låter som en bra helg för min del förutsatt att jag får ledigt, men det ska nog ordna sig. Sprang på löpband i måndags och kom nog inte mer än sju kilometer (dock i annat tempo), riktigt tråkigt om man inte är van så det blir nog till att springa några långpass innan dess...

Anonym sa...

Hej!
Jag skulle vilja återkoppla till ett tidigare ämne nämligen din Casall Stepper. Efter dina positiva reaktioner så har jag nu själv gått till Stadium och testat. Känns lite underligt, men jag undrar, får man verkligen upp flåset/pulsen när man trampat ett tag? Ligger i valet och kvalet att byta ut min dammiga motionscykel mot en stepper nämligen. :)

//Sköldpaddan

Puma sa...

Nilla:
Ja, i paritet med Jones!

Annoula:
Lagom är bäst

YTZ:
Sant. Ska bli intressant med det nya passet.

Bille:
Va? Gillar du inte att snooza? Haha, får jag ta på dig? Jag har aldrig träffat en icke-snoozare nångång!!! :-p

Anna:
Ja. Det har hänt mig med...

Berglund:
Jag vet. Jag tycker det är skittrist också. Men har man ett mål så har man. Dessutom är det första biten som är värst. Spelar ingen roll om det är 3, 5 eller 7km - i början går det alltid lika jäkla långsamt. Då tycker jag vi utser söndagen till officiell löpbandsmarathondag!!

Sköldpaddan:
Steppern är ingen maxpulsmaskin. Konditionsmässigt tycker jag att den funkar som en powerwalk. Man kommer upp lite lagom i puls, och svettas. Förutsatt att man har koll på sig själv och trampar på i bra tempo förstås. Men man får på inget sätt andnöd. Steppern är däremot jobbigare för benmusklerna än en powerwalk. Där känner jag väldigt mycket i de benmuskler jag inte använder så mycket annars.

Hur tyckte du att den var när du testade den på Stadium?

Anonym sa...

Du måste kolla in detta!!

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.479802

Linda Fodor ska starta PT-grupper i januari - verkar hur spännande som helst. Jag har anmält intresse :)

Anonym sa...

Tycker inte att det är så snyggt med magrutor på tjejer..

Anonym sa...

Åh! jag som ville vara med och springa löpbandsmarathon jobbar den 10 feb :-( Jag får ta det en annan dag då. Kanske den dagen ni springer Sthlm marathon.