25 december 2007

Frossa

I julfridens tid har jag blivit välsignad med en aha-upplevelse!

Jul och träning

Här och var har det dividerats en del huruvida det blir mindre träning än vanligt under julhelgen, precis som det brukar pratas om huruvida det blir mindre träning på sommarsemestern än vanligt.

Det där med varför man skulle träna mindre på sommarsemestern förstår jag inte alls. Det är ju precis då man har tid att rå om sig själv, vilket i min värld betyder träning i olika former.

Och nu har jag precis blivit välsignad med uppenbarelsen att julen också borde innebära rena rama träningsfrossan. Det finns ju mängder med ledig tid. Juldag och annandag och allehanda klämdagar. Dussintalet timmar då folk sitter dästa framför TV:n i hus och hem till ingen nytta. Är man dessutom fulltankad med mat borde det ju spritta i benen med energi. Oavsett om man ätit sig mätt på skumtomtar eller julskinka.


Julhelgen borde vara det perfekta träningslägret. Oavsett om man är bortrest eller på hemmamark. Att jag inte sett det på detta sätt förut!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Julhelgen borde helt klart ägnas åt massa träning. Problemet är om alla andra man umgås med inte är intresserade av det och tar ens tid så man inte kommer ut. Min plan är att köra en runda på motionscykeln, mer än så lär det nog inte bli innan nya året.
God fortsättning!

Nix sa...

För mig är både sommar och jul betydligt sämre ur träningssynpunkt - skillnaden ligger nog i de tre småbarnen. I vardagslunken är det enklare att få till, ironiskt nog. Men när man är ledig är det en massa middagar, resor och andra sociala engagemang som står i vägen.
Viljan finns - men jag upplever det svårare att få till.

Men det kommer ju att ändras bara barnen blir något mer självgående.

Puma sa...

Dunceor & Nix:

Jag kan förstå att barn kan ställa till det. Men umgås man verkligen med gäster/familj dygnet om? Och kan man verkligen inte avstå ett av de många TV-program eller filmer man har en tendens att samlas till?

Min personliga åsikt är att det är svårt att få upp en träningsväxel under julen just för att man enligt tradition faktiskt inte tränar under den här tiden.

Men man gör som man vill. :-)

Anonym sa...

Gud Jul/fortsättning på dig Pumatjejen! Visst är ledigheter perfekta för träningsfrosseri. Dessutom ett trevligt samtalsämne vid alla sociala sammankomster. Ses på någon TSM-söndag hoppas jag nästa år! /Fredrika AKA lykos

Anna (Orka mera) sa...

Jag kan bara hålla med! Det är när man är ledig man verkligen har tid till träning. På sommarsemestern tränar jag massor. På julen blir det något mindre än vanligt tyvärr men det beror bara på att gymmet håller stängt rätt mycket. Har varit stängt nu i tre dagar så det kliar i träningstarmen. Springer istället förståss men vill helst inte springa mer än varannan dag för att hålla mig skadefri.

Anonym sa...

Nja att ta mig tid kanske finns, det handlar väl mer om att det blir en del öl i dagarna vilket innebär att man kanske inte alltid är i "form" att springa. Jag ser faktiskt detta lite mer om en välbehövd vila eftersom jag har haft lite problem med min fot. Den är för övrigt mycket bättre nu så jag känner suget att få komma ut. Jag tvingar mig själv att vila den till efter nyår dock.
Jag kan hålla med om att det mer än för man är van att slappa men det är massa resande som också kommer emellan (jul hos mina föräldrar och nyår hos tjejens föräldrar).
Men jag är avundsjuk på er som kommer ut och springan nu. Jag ligger mest och laddar för nya året.

Nix sa...

Det är klart att man hinner, om man vill. Men det är svårare för mig att hitta tiderna. Det blir tidiga morgonpass - och som Dunceor säger - det är sådär att springa efter glöggen (vilket iofs har hänt...)