23 december 2007

Sön 23 dec: Jogging i Åre

Såhär dan före dopparedan borde man vara glad och förväntansfull. Jag är arg och frustrerad.

Tålamod


Det finns mycket jag inte har. En av dessa saker är tålamod. Mitt hjärta rusar iväg i 180 när jag behöver vänta. Som när jag jobbade i Kanada och tunnelbanan strulade på fredagseftermiddagarna när jag skulle hem från jobbet. Hjärtat stod mig nästan i halsen. Eller som nu. När jag suttit i Telias telefonkundservicekö i 63 minuter för att få hjälp och jag måste vänta i 105 minuter till eftersom hjälpen inte hjälpte första gången jag ringde. Min frustration vet inte var den ska ta vägen. Det i sig gör mig ännu mer frustrerad. Det får mitt hjärta att slå ilskna trippelvolter rakt ut i revbenen. Det får den där berömda kokande ilskan folk ibland talar om att fräsa och fräta.

Men det var inte det jag tänkte skriva om. För jag har faktiskt varit ute och sprungit idag. Såhär dan före dopparedan.


Sju kilometer i Åre


En joggingtur råder bot på det mesta. Från lätt och tillfällig depression till frustration. En portion jogging ger välmående som det lyser om det. För min del funkar det bättre än rosenrött rouge på vinterbleka kinder.

Dagens joggingtur på sju kilometer gick på nakna vintervägar runt Duved. Det har försvunnit en hel del snö sen förra helgen. Vägarna är snustorra. Det gör det lättare att springa men samtidigt skapar bussar och lastbilar stora cancermoln av vägdamm och andra elaka partiklar som inte känns alltför roliga att andas in.

Landsvägslöpning är både bra och dåligt. Bra för att utförslöporna ofta är långa och skönt sluttande. Dåligt för att uppförsbackarna är segt oändliga. Det gäller att ha någonting bra i öronen. För de andra sinnenas hunger stillas knappast.

Jag hade tur i oturen. Min IPod som var halvdöd redan när jag stack ut dog i sista uppförsbacken till tonerna av Eminem som jag springer så bra till. Nu får jag se till att ladda både IPodens och mina egna batterier till nästa pass. Joggingskorna vill nämligen snart ut igen!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har kört två pass idag. Det gäller ju att vara förberedd till morgondagens alla läckerheter. Skickar över en liten bloggutmaning till dig. Du ska väl som jag ut och springa imorgon innan julaftonsfirandet börjar på riktigt? ;) Eller är det bara jag som är "galen"?

forget 4P sa...

River: Julafton är en träningsdag som alla andra.

Anonym sa...

Eller hur ;). Kört hårt imorgon!

Anonym sa...

kan bara hålla med er, har startat igång dagen med en julaftonsmorgonlöptur och är nu redo för en undebrar julafton!

GOD JUL PÅ DIG!

Anonym sa...

Tänkte bara önska dig en God Jul! :)

TheLoonyNail sa...

Jag sprang både igår och idag....känns bättre för samvetet!!! Det var väldans skönt åxå!

Puma sa...

River:
Utmaningen är antagen men kompromissad - det blev längd istället! :-)

Berglund:
Jajamen. Vilken dag är inte en träningsdag?

Healthyandhappy:
Härligt!!! God jul till dig med!!

Susanne:
Till dig med!

Vargungen:
:-)

Anonym sa...

hello, i emailed you but got an error. anyway here's the reg cleaner i uses, this shit is good, don't stay without protection!