21 december 2007

GI-mat på julbordet

Jag har precis kommit hem från ännu ett julbord.

GI-smart

Julbord är bra. Väldigt GI-mässigt. Skinka och grejer är ju mest proteiner. Ända tills man kommer till ris á la maltan. Då blir det både fett och kolhydrater - värsta möjliga kombinationen!

Glögg är inte speciellt nyttigt heller. Men nu sitter jag här och intar min andra kopp för dagen. Samtidigt lyssnar jag på julmusik precis som en film på Kanal 5 börjar och jag ska dessutom packa. Alla träningskläder ska med! Imorgon bär det av till Åre. Igen.

Prydlig packning

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill också till Åre =( Var nästan varje vinter i Åre som liten och även åkt en del som vuxen men nu är det nästan 10 år sen. Ingen annan runt mig är intresserad av att åka skidor eller så anser de sig inte ha råd. Ni kommer nog få väldigt skoj i Åre!

Terese sa...

God jul vännen! Njut av snödynorna så njuter jag av sanddynorna. Nästa jul planerar vi att byta till fjällen. Allt har sin charm :-)

löpningseufori sa...

mysigt med åre! önskar dej en god jul med underbar skidåkning!

zandra. sa...

Idag har jag gjort en ris a la malta på råris, minimjölk, lättare grädde, sötad med lite fruktos och med massa härliga bär i. Mums!! Hämtad från ett gammalt Runnersworldnr. (de hade torkade aprikoser och valnötter i istället för bär. Säkert lika gott det!). Tycker i och för sig att man ska unna sig det goda när man vill och särskilt vid speciella tillfällen men föredrar ändå nästan alltid de "nytto"konverterade varianterna (hjärntvättad?) som ger benen en extra kick istället för tvärtom. Imorgon blir det backträning, så upp till bevis om jag grundat bra! Well... ville mest önska dig en riktigt God Jul!! /hälsn. från Zandra som blivit en lite mer passiv bloggläsare .)